B. A. B. 2019.07.16 09:58 Frissítve: 2019.07.17 15:50

Újpest: a FIFA segítségét kérik Lacina Traoré ügyében

Jogorvoslatot kér a lila-fehér klub az edzésektől továbbra is távol maradó Lacina Traoré ügyében, s közben reméli, akad olyan csapat, amelyik hajlandó átigazolni a renitens támadót.

Traoré továbbra sem tért vissza Újpestre a nyári szabadságáról, hiába köti élő szerződés a klubhoz (Fotó: Török Attila)

 

Hamarosan a FIFA elé kerülhet Lacina Traoré ügye. Az elefántcsontparti csatár februárban szerződött az Újpest FC-hez, és bár korábban az AS Monacóban, valamint az Evertonban is futballozott, a negyedik kerületben nem váltotta meg a világot, kilenc NB I-es mérkőzésen mindössze három gólt szerzett. Bár a klubnál hosszabb távra terveztek vele, a csatár nem tért vissza a felkészülés kezdetére, és azóta is hiába várják a Megyeri úton, azt viszont „megüzente”, ne is várják, ugyanis Franciaországban szeretné folytatni karrierjét.

Az ilyenkor szokásos protokoll szerint jártunk el, az első felszólítás után a másodikat is elküldtük a játékosnak és az ügynökének – mondta lapunknak Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezető igazgatója. – Hétfőn lejárt a válaszadás határideje, a játékos pedig egyik levelünkre sem reagált, különböző játékosügynökökön keresztül üzenget nekünk. Mi minden lehetséges formában próbáltuk elérni: klasszikus, postán feladott levélben, e-mailen keresztül, az összes létező üzenetküldő alkalmazást bevetettük. Magyarul, angolul és franciául is felszólítottuk, hogy jelenjen meg az edzésen, a technikai vezetőnk időben átküldte neki a felkészülés pontos programját. Mivel a támadó a második felszólításra sem reagált, a FIFA segítségét kérjük.”

A klub jogi útra tereli az ügyet, igaz, a FIFA malmai meglehetősen lassan őrölnek, csakhogy az átigazolási piac augusztus 31-én a tagállamok többségében bezár.

A mostani helyzetben az lenne a legjobb, ha jelentkezne egy klub, amely hajlandó kivásárolni Lacina Traorét a szerződéséből. Nem filléres tétel volt a csatár megszerzése, azt vártuk tőle, hogy a segítségével elérjük az Európa-liga-selejtezős helyet. Azt egyelőre megtippelni sem tudom, mikor kerül pont az ügy végére.”

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bombagólt lőtt a csapatkapitány • Kuttor Attila együttese a harmadik meccsét is megnyerte.