Újpest: „A dolgok mögé nem lát senki” – Zsótért nem marasztalták

Vágólapra másolva!
2020.07.07. 19:05
null
Zsótér Donát három idény után elköszönt az Újpesttől (Fotó: Török Attila)
Zsótér Donátot meg sem próbálták marasztalni a Megyeri úton – derül ki a középpályás búcsúleveléből. A 24 esztendős labdarúgó, aki három év és több mint 100 tétmérkőzés után, szerződése lejártával köszönt el a lila-fehérektől, sejtelmesen úgy fogalmazott: „Sokan elítélhetnek, de a dolgok mögé nem lát senki, csak az, aki ezt átéli.”

Ahogyan arról a lila-fehér klub hivatalos honlapja korábban már beszámolt, szerződése lejártával Zsótér Donát is új csapathoz szerződik a nyáron, és elhagyja a Megyeri utat.

„Nagyon hálás vagyok ezért az elmúlt három évért, amit ennek a klubnak a színeiben tölthettem el. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen nagy múltú klubban játszhattam, de itt az idő a változásra, és új kihívások elé nézni – kezdte az Instagramon közzétett, az Újpest-családnak címzett búcsúlevelét Zsótér. Fájó szívvel ugyan, de búcsúzok, sokan elítélhetnek, de a dolgok mögé nem lát senki, csak az, aki ezt átéli. Nem marasztaltak ugyan, de rengeteget köszönhetek az Újpestnek, hiszen megnyertük a Magyar Kupát, bronzérmet ünnepelhettünk, Európa-liga-selejtezőt játszhattunk olyan neves csapattal, mint a Sevilla, amely ellen eredményes tudtam lenni. Csapatkapitány is lehettem, és innen hívtak be a felnőttválogatott keretébe is.”

A 24 éves középpályást a nagy góljai, látványos megoldásai mellett sokszor érte kritika is, volt edzője, Nebojsa Vignjevics nemegyszer öncélúnak titulálta a játékát, amivel az újpesti publikum egy része is egyetértett.

ZSÓTÉR GÓLJA A 2018-AS KUPADÖNTŐBEN

„Köszönöm a szurkolóknak, akik mindig hittek bennem, és azoknak is, akik szidtak, pedig nem ismernek, csak egy képet látnak rólam. A közeli hozzátartozóim, barátaim, családom tudják, miken mentem keresztül az elmúlt évek alatt, és örülök, hogy a sok nehéz időszak megtanított még jobban küzdeni, hajtani: hogy soha se adjam fel! Új fejezet kezdődik az életemben... de sohasem feledem az itt eltöltött éveket” – mondott köszönetet az Újpest lejáró szerződésű középpályása.

Zsótér 2017 nyarán mutatkozott be, összesen 101 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett lila-fehérben, illetve 19 gólpasszt is kiosztott: köztük a visszaemlékezésében is leírt, Sevilla elleni El-találattal. Továbbá a 2018-as, Puskás Akadémia elleni Magyar Kupa-döntőben is emlékezetes gólt vágott a felcsúti kapuba, ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett az Újpest tizedik MK-sikerében.

Az Újpest múlt hét hétfőn (Zsótérral együtt) öt távozót jelentett be – a másik oldalon Nikola Mitrovics az első érkező.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik