„A stílusuk ugyanaz, de elöl már ott van nekik Torghelle”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.16. 10:20
A Debrecen–Diósgyőr párosítás mellett MTK–Újpest mérkőzést rendeznek a Magyar Kupa elődöntőjében. A bajnoki teljesítményt figyelembe véve a kék-fehérek jobb formában vannak, s nagy léptekkel távolodnak a kiesőzónából: Garami József együttese az MVM-Paks (3–2) és a Debrecen (5–2) legyőzésével egymást követő két bajnokiját megnyerte, amire még nem volt példa a 2013–2014-es szezonban. Ellenben az Újpest legutóbbi három bajnokiján vereséget szenvedett, s még csak az sem mondható el, hogy a Magyar Kupa-szerepléssel feledtetheti kínosan gyenge szezonját. Az MLSZ elnöksége jóváhagyta ugyan az Újpest FC Kft. 2013–2014-es idényre érvényes indulási jogának átruházását az Újpesti Torna Egyletre, egyúttal azonban – UEFA-rendelkezés szerint – a klub eredményeitől függetlenül három évig nem indulhat egyetlen nemzetközi kupában sem.

640
640

A két csapat a bajnokság őszi idényében játszott egymással, a Hidegkuti-stadionban Juanan góljával az Újpest nyert.

Az újpestiek mestere, Nebojsa Vignjevics bízik benne, hogy akárcsak az eddigi kupapárharcoknál, ezúttal is sikerül idegenben jó eredményt elérniük a visszavágóra.

„Hosszú videoelemzés keretében vettük át a múlt heti, pécsi mérkőzésen elkövetett hibákat, többek között azért is, hogy a Hungária körúton ugyanazok a problémák már ne fordulhassanak elő. Az MTK-t legutóbb a hétvégén élőben is megnéztem, és szerintem ugyanabban a stílusban játszik a csapat, mint korábban, de nagy különbség, hogy elöl már ott van nekik Torghelle Sándor. Ő képes problémákat okozni az ellenfél kapuja előtt, a fejjátéka is nagyon erős, de alapvetően az MTK stílusa ugyanaz, mint korábban. Igyekeznek mindig szép focit játszani, szeretek az ilyen csapatok ellen meccselni, szerintem jó mérkőzés előtt állunk. Akárcsak az FTC vagy a Pécs ellen, ismét idegenben nyitunk egy kétmérkőzéses párharcot. Ilyenkor óvatosan kell kezdeni, de mindenképpen gólt szeretnénk szerezni, hiszen az idegenben szerzett egy vagy két gól később sokat érhet. Jó hír, hogy Jonathan Heris és Bojan Szankovics is „kipihente” kisebb sérülését, így ők visszatérhetnek szerdán a keretbe” – nyilatkozta klubja hivatalos honlapjának a vezetőedző.

Az MTK-nál örülnek, hogy több sérült is felépült, így szóhoz juthat az Újpest elleni találkozón. Batik Bence viszont két sárga lapja miatt nem tagja a keretnek.

„Fontos, hogy vannak visszatérőink, és így futhatunk neki ennek az összecsapásnak – mondta az MTK hivatalos honlapjának Garami József. – Természetesen ezúttal is fontos, hogy olyan játékosok is szerepet kapjanak, akik máskor kevesebbet játszanak. Az Újpest a tavaszra jól összeállt, ez annak ellenére igaz, hogy nem mindig sikerült jó eredményt elérniük. Játszó csapattal állunk szemben, amelynek jó állapotban vannak játékosaik, így nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk a továbbjutásért.”

„A Videotonnál talán indokolatlanul mellőzték Torghellét”

640belso
640belso
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik