U20-as vb-bronzérmes lehet a Videoton első téli fogása

Vágólapra másolva!
2011.01.08. 07:31
null
Szabó János (3) a Videotonban folytathatja (Fotó: Action Images, archív)
A Nemzeti Sport információi szerint a Videoton szeretné szerződtetni a Paksi FC U20-as vb-bronzérmes futballistáját, Szabó Jánost. A játékos elismerte a listavezető érdeklődését.

Két éve nagy jövőt jósoltak a szakemberek az akkor tizenkilenc esztendős Szabó Jánosnak. Nem véletlenül, hiszen a bal oldali és középső védőként is bevethető labdarúgó a Paks egyik meghatározó játékosának számított. Fegyelmezetten, egyszerűen és hibamentesen futballozott, s mert rendre csapata legjobbja volt, bekerült az utánpótlás-válogatottba, így tagja volt az egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerző U20-as gárdának.


A vb után több ajánlatot kapott, s bár sokan azt hitték, hogy a bajnok Debrecennél vagy a Ferencvárosnál köt ki, az ezer szállal Pakshoz kötődő védő nem hagyta cserben együttesét. Mára azonban változott a helyzet, és könnyen lehet, hogy két hét múlva már a Videotoné lesz Szabó János.

„Megkerestek a székesfehérváriak – ismerte el a játékos. – Kérdezték, lenne-e kedvem Fehérváron futballozni, mire én természetesen igent mondtam. Persze tudom, nem csak rajtam múlik, hiszen nyárig szerződés köt a Pakshoz."

A Nemzeti Sport információi szerint a Videoton megtette a szükséges lépéseket, és felvette a kapcsolatot Szabó János klubjával (bár ezt a tolnaiak egyelőre cáfolják), de még nincs egyezség a felek között. Úgy tudjuk, a fehérváriak három évre szóló szerződést kínálnak a játékosnak, akire Mezey György vezetőedző balhátvédként számítana. Ez nem meglepő, hiszen a fehérvári alakulat az állandó sérülések miatt régóta problémákkal küzd ezen a poszton. Korábban kényszerből Elek Ákos szerepelt ott, majd a nyáron érkezett az MTK-tól  Hidvégi Sándor, ám ő is megsérült, és a 7. fordulót követően az ősszel már nem lépett pályára a bajnokságban.

Úgy tűnik, hogy bár Szabó János fejlődése némiképp megtört Pakson – az ősszel csupán hét meccsen jutott szóhoz –, a Videoton mégis fantáziát lát benne, és áldozni is kész érte. Hogy mennyibe kerül, az egyelőre nem tudható.

„Éppen a kevesebb lehetőség miatt mennék szívesen – magyarázta a futballista. – Többet szeretnék játszani, és bebizonyítani, hogy nem véletlenül tartottak értékes, tehetséges labdarúgónak. A jövőm azonban a Paks kezében van."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik