Túlszárnyalnák a maguk mögött hagyott szezont

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 08:49
null
Herczeg András Sidibéhez vagy Coulibalyhoz hasonló játékost keres (Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)
Nagy a jövés-menés a bajnokcsapat öltözőjében, de a pro licences diplomát a napokban megszerző Herczeg András, DVSC labdarúgócsapatának klubmenedzsere bízik benne, hogy Ibrahima Sidibe és Adamo Coulibaly után az idén is sikerül csiszolatlan gyémántot találniuk.

„A héten hat próbajátékost teszteltünk, a következő napokban pedig további futballisták érkeznek – mondta a szakmai munka első számú irányítója. – Egy hete volt az első tréning, és a felkészülés ezen szakaszában ez bevett szokás: játékosok jönnek-mennek, teszteljük őket, aztán döntünk. Persze jó lenne, ha minél hamarabb kialakulna a végleges keret, éppen ezért próbáljuk a szakmai stábbal úgy intézni, hogy a tesztre érkező futballistákkal való foglalkozás ne a felkészülés rovására menjen."

Herczeg András dicsérte Kabát Pétert, az Újpesttől igazolt válogatott támadót, aki meglátása szerint szakmailag és emberileg is tökéletesen beleillik a csapatba. Gyorsan felvette a ritmust, beilleszkedési gondjai pedig egyáltalán nem voltak. Átigazolásával sokat erősödött a Loki.

A támadósor viszont így is gyengülni látszik, hiszen hiába érkezett egy válogatott támadó, időközben kettő – Rudolf Gergely és Feczesin Róbert – a távozók létszámát gyarapította.

„Nem titok, szeretnénk még csatárt igazolni. Ketten már távoztak ebből a csapatrészből, míg Adamo Coulibaly a héten még nem kapcsolódott be az edzésmunkába, úgyhogy valóban egyértelmű: ezen a poszton erősítenünk kell."

Debrecenben, ahogy az elmúlt években, úgy ezúttal is szeretnének olyan labdarúgót találni, aki Ibrahima Sidibéhez vagy Adamo Coulibalyhoz hasonlóan viszonylag ismeretlenül is nagy hasznára lehet a klubnak. Ezért abban a reményben, hogy igazolni tudnak az említettekhez hasonló típusú támadót, árgus szemekkel figyelik a próbajátékosokat, miközben tisztában vannak vele: nem könnyű egy-egy ilyen „kincset” találni.

Herczeg András kíváncsian várja, hogy mire lesznek képesek a következő szezonban, tekintve, hogy a lécet igen magasra tették saját maguk számára.

„Lehetőségeink határát súroltuk az elmúlt évadbeli teljesítményünkkel, ám azt mondom, ha az előttünk álló idényben is sikerül hasonló eredményeket elérnünk, mindenki boldog lesz Debrecenben. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a bajnokságban is erős riválisaink lesznek, és a nemzetközi mezőnyben sem vár ránk egyetlen könnyű ellenfél sem. De nem tűzhetünk ki magunk elé más célt, mint hogy szárnyaljuk túl a mögöttünk hagyott szezont."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik