Trinidadi válogatott védőt szerződtetett a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.07. 17:39
null
Akeem Adams erősítést jelenthet a Fradi védelme számára (Fotó: Action Images)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján tudatta, hogy Akeem Adamsszel szerződést kötött a klub. A 22 éves hátvéd kilencszer lépett pályára Trinidad és Tobago válogatottjában, kontraktusának részleteit nem hozták nyilvánosságra.

 

BUZSÁKY ÉS GERSON IS JÖHET
A Fradival edz a 20-szoros magyar válogatott középpályás, Buzsáky Ákos, s lehet a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását. A legutóbb az osztrák Rapid Wienben szereplő brazil Gerson is a zöld-fehéreknél köthet ki.

További részleteket itt olvashat!

A mai napon mindenben megállapodott egymással Akeem Adams, valamint a Ferencvárosi Torna Club, így a 22 esztendős, Trinidad és Tobago válogatottjában eddig 9 alkalommal pályára lépő hátvéd a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását.

Akeem Adams 2008-ban, 16 esztendős korában mutatkozott be a trinidadi élvonalban, és ugyanebben az évben hazája felnőttválogatottjában is debütált. A remek fizikai paraméterekkel rendelkező labdarúgó korábban pályára lépett az U17-es világbajnokságon, valamint az U20-as világtornán is.

A középső védőként és balhátvédként egyaránt bevethető játékos eddigi klubcsapatai a W Connection FC, az United Petrotrin, valamint a Central FC voltak.

„Nagyon örülök, hogy sikerült a Ferencvároshoz szerződnöm. Keményen dolgoztam azért, hogy eljussak idáig. Természetesen tudom, hogy a jövőben is rengeteg feladat vár rám, hiszen minden erőmmel a Fradit akarom segíteni – nyilatkozta a fradi.hu-nak az új szerzemény. – Budapesttel már egy kicsit barátkoztam, gyönyörű város. És az is külön örömteli, hogy most, nyáron ilyen kiváló az időjárás.”

Adams már egészen fiatalon, mindössze 16 esztendősen bemutatkozott a trinidadi válogatottban. „Óriási élmény volt, hogy ilyen korán képviselhettem hazámat. Már több világbajnoki selejtezőn is pályára léphettem, ezek a találkozók rengeteg tapasztalatot adtak nekem. Több csapattársam az angol bajnokságban játszik, akiktől sokat tanulhatok – mondta Adams, aki a keménységét emelte ki az erényei közül. – Fizikailag nagyon erős, jól testfelépítésű játékos vagyok. Keményen, a sportszerűség határain belül agresszíven futballozom. Emellett azonban szeretem a technikás megmozdulásokat is. Ami a posztomat illeti, középhátvédként és balhátvédként is bevethetnek.”

A játékos célja minden fronton a csúcsra jutni a zöld-fehérekkel. „Úgy látom, nagyon erős csapatunk van. A srácok rendkívül kedvesen fogadtak, ezért is csatlakoztam ilyen nagy boldogsággal a Fradihoz. A célom egyértelmű: minden meccset megnyerni és minden lehetséges címet begyűjteni.”

Adams azt is elmondta, Trinidadon próbálkozott a krikettel is, de gyorsan rá kellett jönni, neki a focilabda az élete. „A futball természetesen nagy népszerűségnek örvend a hazámban, a labdarúgás mellett pedig a krikettet is kedvelik az emberek. Én is próbálkoztam az utóbbi sportággal, de nem sikerült megszeretnem. Nekem a futball jelenti az életemet!”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Akeem Adams (trinidadi, Central FC – Trinidad és Tobago), Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza), Ulysse Diallo (mali, Sabab Szahel – Libanon), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, kölcsönből vissza), Hidvégi Sándor (MTK Budapest), Kurucz Péter (Siófok FC), Nagy Dominik (PMFC), Jack Tuijp (holland, szabadon igazolható, legutóbb Volendam – Hollandia), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, Antwerp – Belgium?), Batik Bence (MTK Budapest – kölcsönbe), Júnior Fell (brazil, ?), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV, ismét kölcsönbe), Juha Hakola(finn, Sandnes Ulf – Norvégis, próbajáték), Martin Klein (cseh, ?), Máté János (Szolnoki MÁV), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Orosz Márk (Lombard Pápa, kölcsönbe), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza), Marko Ranilovic (szlovén, Kaposvári Rákóczi), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklósi TK, kölcsön után végleg)
Kiszemeltek: Buzsáky Ákos (szabadon igazolható), Gerson (brazil, SV Kapfenberg, legutóbb Rapid Wien – Ausztria), David Mateos (spanyol, Real Madrid Castilla – Spanyolország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik