Továbbállt a Rákóczi gólvadásza: Perics Fehérvárra szerződött

Vágólapra másolva!
2012.02.03. 15:17
null
A Rákóczi az egyik legnagyobb értékét vesztette el: Perics a Videotonnál folytatja (Fotó: Havran Zoltán)
Címkék
Illés János, a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: csapata leggólerősebb támadója, Milan Perics a bajnoki címvédő Videotonhoz szerződött.

„Perics ügyében megállapodtunk a Videotonnal, a csatár tavasszal már a fehérváriaknál folytatja a pályafutását. Rövid idő alatt korrekt megállapodást kötöttünk” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére a kaposvári klub ügyvezetője, Illés János. A szerb futballistának külföldi ajánlatai is voltak a télen – az ősszel német és belga megfigyelők is követték a játékát –, de a címvédőt választotta.

Perics személyében a magyar bajnokság egyik legkeresettebb támadója igazolt Székesfehérvárra: a korábban a szerb Mladoszt Lucsaniban, Hajduk Kulában, Partizan Beogradban, Jagodinában, Mladi Radnikban, Metalacban, valamint az ukrán Tavrijában és a szlovén Nafta Lendavában megforduló csatár a Kaposvári Rákóczi színeiben kiválóan teljesített.

Perics 2010 óta volt a Kaposvár labdarúgója, és abszolút kulcsembernek számított a Rákóczinál: a 2010–2011-es idényben 27 bajnokin 8 gólt szerzett, az őszi szezonban pedig 15 meccsen 11-et – ezzel a góllövőlista harmadik helyén áll a Honvédból a télen Sionba igazoló Danilo, és a minap a ciprusi Omoniához szerződő André Alves mögött. Perics Alves útját „követi”: a 2010–2011-es szezon gólkirálya is Kaposvárról került a Videotonhoz (egy orosz kitérővel), csakúgy, mint Nikolics Nemanja.

Perics az ősszel a Kaposvár és a Videoton bajnokiján kétszer is betalált a fehérváriak hálójába, akik ekkor szenvedték el első bajnoki vereségüket a szezonban.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
Érkezett: Fenyvesi Olivér, Horváth Tamás, Major Ádám (mindannyian Kaposvár II), Tomás Sedlák (szlovák, MFK Ruzomberok – Szlovákia)
Távozik/szabadon igazolható: Serghei Alexeev (moldovai, Maccabi Netanja – Izrael, kölcsönbe), Danian Dzsavad (marokkói, ?), Kardos Norbert (DVSC-Teva – kölcsönből vissza), Kulcsár Kornél (Haladás), Milan Perics (Videoton)
Akivel tárgyalnak: Domokos Bálint (Baja)
VIDEOTON
Érkezett: Gyurcsó Ádám (Kecskemét – kölcsönből vissza), Haraszti Zsolt (Paks – de a tavasszal Siófok, kölcsönben), Kovács István (Haladás), Milan Perics (Kaposvári Rákóczi), Jeff Silva (brazil, Náutico – Brazília), Torghelle Sándor (Budapest Honvéd)
Távozik/szabadon igazolható: André Alves (brazil, Omonia Nicosia – Ciprus), Elek Ákos (Eskisehirspor – Törökország, kölcsönbe), Haraszti Zsolt (Siófok – kölcsönbe), Nagy Dániel (Haladás – kölcsönbe), Somodi Bence (Gyirmót – kölcsönbe)
Akivel tárgyalnak:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik