Teremfoci: korábbi Real-ászok játszottak Salgótarjánban

Vágólapra másolva!
2018.01.27. 20:58
A Real Madrid győzelmével ért véget a 26. Gabora-gála Salgótarjánban, ahol a négy BL-győztessel felálló spanyol csapat a Videotont verte meg a fináléban – akárcsak az 1985-ös UEFA-kupa-döntőben…
José Emílio Amavisca (balra) is eljött Salgótarjánba – A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ (Fotók: Földi Imre)
José Emílio Amavisca (balra) is eljött Salgótarjánba – A GALÉRIA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ (Fotók: Földi Imre)

 

Elhozták magukkal a tavaszt is a napfényes Ibériából a Real Madrid örökifjú csillagai Salgótarjánba, ahol verőfényes napsütésben vonultak a szurkolók a városi sportcsarnokba, a 26. Nemzetközi Gabora-gálára, amelyen régóta várt remek futballparádét látott a jó focira már régóta kiéhezett közönség.

A „királyi gárda” négy korábbi Bajnokok Ligája-győztes kiválósággal érkezett a jótékony célú teremtornára, közülük a legnagyobb csillag José Emílio Amavisca, a 47 éves olimpiai bajnok csatárcsillag, aki 113 bajnoki mérkőzésen viselte a Real, 15-ször a spanyol válogatott mezét, és megannyi emlékezetes gól fűződik a nevéhez. Rajta kívül Francisco Pavón, Victor Sánchez és Julio César is részese volt a legnagyobb klubtrófea elnyerésének.

A blancók örökifjú sztárjai a klub hírnevéhez méltóan győzni jöttek Salgótarjánba, de nem számíthattak sétagaloppra, hiszen a riválisok is erős csapatokkal érkeztek. Így a lelátókat zsúfolásig megtöltő lelkes közönség olyan kiválóságokat láthatott újra a pályán, mint többek között Lipcsei Péter, Mátyus János, Dragóner Attila (Ferencváros), Arany László, Duró József, Plókai Attila (Debrecen), Márton Gábor, Fehér Csaba, Knézics Barna (Pécs), Vadász Imre, Sallói István, Dvéri Zsolt (Videoton), Péter Zoltán, Balázs Zsolt, Molnár Balázs (Zalaegerszeg), Simon Gyula, Bari Jenő, Novota Zoltán (Dunaszerdahely). A nézők nem is csalódtak, hiszen a régi kedvencek izgalmas összecsapásokon bizonyították, hogy az idő múlása ellenére még mindig jó barátságban vannak a labdával.

Kicsit csikorogva indult be a madridiak gépezete, így a ZTE-vel csak sovány 1–1-es döntetlenre futotta erejükből, de utána a királyi gárda obsitosai valósággal lehengerelték a debrecenieket, akik örülhettek, hogy nyolc kapott góllal megúszták a kalandot. Majd a Real nagy nehezen a Hotel Salgót is legyűrte, így a döntőbe került. A másik ágon nagy küzdelem után a Videoton jutott a fináléba, így megismétlődött az 1985-ös UEFA-kupa döntő párosítása, a Real Madrid és a Videoton mérkőzése a végső győzelemért.

A mindent eldöntő összecsapáson a madridiak az akkori fehérvári összecsapás képéhez hasonlóan remek támadásokból elért látványos gólokkal vívták ki a végső sikert a közönség vastapsától kísérve.

26. GABORA-GÁLA, SALGÓTARJÁN
Csoportmérkőzések
A-csoport.
Zalaegerszeg–Debrecen 3–0, Hotel Salgó–Debrecen 2–2, Zalaegerszeg–Hotel Salgó 2–0, Real Madrid (spanyol)–Zalaegerszeg 1–1, Real Madrid–Debrecen 8–0, Real Madrid–Hotel Salgó 3–2
A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 7 pont (12–3), 2. Zalaegerszeg 7 (6–1), 3. Hotel Salgó 1 (4–7), 4. Debrecen 1 (2–13)

B-csoport: Videoton–Pécs 3–1, Pécs–Dunaszerdahely (szlovákiai) 2–1, Ferencváros–Dunaszerdahely 3–1, Videoton–Ferencváros 2–2, Videoton–Dunaszerdahely 5–3, Ferencváros–Pécs 5–4
A csoport végeredménye: 1. Videoton 7 (10–6), 2. Ferencváros 7 (10–7), 3. Pécs 3, 4. Dunaszerdahely 0

Helyosztók
A 3. helyért:
Zalaegerszeg–Ferencváros 2–2 – szétlövésben 5–3
Döntő: Real Madrid–Videoton 6–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik