Telki helyett Izrael – mára várják a válogatott magyart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.28. 12:36
null
Korhut érkezését több izraeli oldal is valószínűsíti (Forrás: il.epeak.in)
Két napja a Nemzeti Sport Online jelezte elsőként, hogy a debreceni Korhut Mihály az izraeli bajnok Hapoel Beer-Sevához szerződhet. Úgy tudjuk, finisbe értek a tárgyalások, a válogatott védő közel került ahhoz, hogy az El-csoportkörben érdekelt klubhoz igazolt. Ezt izraeli forrásaink is megerősítik. Helyi lapok szerint a futballista már ma megérkezhet az országba.



A sports.walla.co.il vasárnap reggeli cikke úgy fogalmaz, Korhut Mihály nagyon közel került ahhoz, hogy a Hapoel Beer-Seva játékosa legyen.

Az oldal szerint a balhátvéd már vasárnap megérkezhet Izraelbe, és legkésőbb egy-két napon belül szerződést is köthet. Ez azt is jelentheti, hogy a DVSC és a Hapoel Beer-Seva nagy vonalakban már egyezségre jutott.

Azt már a Korhut érkezését ugyancsak valószínűsítő ePeak teszi hozzá, hogy a Hapoel Beer-Sevát az Európa-liga szerdai nevezési határideje sürgeti, ezért szeretnének mielőbb pontot tenni az ügy végére a vezetők. Az izraeli bajnok ellenfele a csoportkörben az olasz Inter, a cseh Sparta Praha és az angol Southampton lesz, vagyis Korhut igazán nívós ellenfelekkel szemben edződhet, ha valóban megállapodik a klubbal.

Más kérdés, hogy az izraeli kaland előtt a védőre még vb-selejtező is vár, hiszen Korhut tagja a Feröer elleni szeptember 6-i meccsre készülő magyar válogatott keretének. Valószínűsíthető, hogy ha ma nem is Telki felé veszi az irányt – a kétnapos pihenő után ott találkoznak ismét a keret tagjai –, és valóban elutazik Izraelbe, hamarosan akkor is vissza kell térnie a nemzeti csapathoz. Ezért reálisnak tűnik a sports.walla.co.il fenti jóslata, mely szerint legkésőbb keddig aláírhat új csapatához a védő.

A nyári Eb-n egy meccsen szereplő, hatszoros válogatott Korhut Mihály menedzsere, Paunoch Péter megkeresésünkre csak röviden tudott reagálni, de azt elismerte, hogy a Hapoel Beer-Seva szerződtetné a DVSC futballistáját.

„Folynak az egyeztetések Korhut Mihály ügyében a klubok között, és amennyiben egyezség születik, a DVSC tud majd bővebb tájékoztatást adni az átigazolással kapcsolatban" – fogalmazott a játékosügynök.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL

Érkezők: Bokros Tibor (Balmazújváros), Koval Viktor (Dunaújváros), Karol Mészáros (szlovák, Puskás Akadémia), Danilo Szekulics (szerb, Vojvodina – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, Puskás Akadémia, legutóbb Videoton, kölcsönben)
Kölcsönből visszatérők: Geoffrey Castillion (holland, Puskás Akadémia), Karikás Krisztián (Balmazújváros), Nagy Kevin (Balmazújváros), Szilvási Péter (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Balogh Krisztián, Bíró Péter, Kabály Márk, Kerekes Krisztián, Kovács Péter, Kozák Achilles Kálmán, Maruscsák Jan, Zsóri Dániel
Kiszemeltek:
Botka Endre (Honvéd), Tóth Milán (MTK), Könyves Norbert (Vasas)
Távozók: Bódi Ádám (Videoton), Adamo Coulibaly (francia, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Troyes – Franciaország), Deczki Máté (Stoke City – Anglia), Kártik Bálint (Nyíregyháza), Lázár Pál (DVTK, szabadon igazolhatóként), Máté Péter (Nyíregyháza), Ibrahima Sidibe (szenegáli, KSK Hasselt – Belgium, szabadon igazolhatóként), Slakta Balázs (szabadon igazolható), Bozidar Radosevic (horvát, Perszepolisz – Irán), Tisza Tibor (Nyíregyháza)
Kölcsönbe távozók: Balogh Krisztián (Balmazújváros), Barna Szabolcs (Nyíregyháza), Berdó Péter (Szolnoki MÁV), Kinyik Ákos (Budaörs), Sós Bence (ismét Mezőkövesd), Varga Kevin (ismét Balmazújváros)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:

Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Varga József (Videoton)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik