MTI 2020.05.22 18:15 Frissítve: 2020.05.22 18:54

Televízió: az M4 Sport is felkészült az újraindulásra

Óriási a várakozás az NB I és a Magyar Kupa szombati élő labdarúgó-közvetítései előtt az M4 Sportnál.

Az M4 Sport riporterei ott lesznek az üres stadionokban (Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)

„Izgatott mindenki, legyen szó szerkesztőről, kommentátorról, riporterről, mindenkiről, mert nagyon hosszú volt a szünet” – mondta Székely Dávid csatornaigazgató az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A koronavírus-járvány miatt márciusban itthon is leállt a sportélet és ezt a riporterek, kommentátorok is nehezen élték meg. Székely Dávid úgy érezte, hogy az elején egy hét "szabadság" talán jólesett, de onnantól kezdve mindenki bízott abban, hogy minél hamarabb ismét lehet közvetíteni.

Arra a kérdésre, hogy a szurkolók részéről mekkora várakozás előzi meg az újrakezdést, az egyik felkészülési összecsapás nézettségét hozta fel példának.

„Ha azt mondom, hogy a Ferencváros Mezőkövesd elleni, vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődött mérkőzése összesen annyi nézőt hozott az M4 Sportnak, mint amennyit a Bundesliga a legpreferáltabb, délután fél négyes időszakában két mérkőzés összesen egy másik sportcsatornának, akkor ez jól mutatja, mekkora a várakozás, hiszen az csak egy felkészülési mérkőzés volt. Most viszont már tétmeccseket játszanak a magyar csapatok, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy kifejezetten sokan fogják az M4 Sportot és az m4sport.hu-t választani” – tette hozzá.

Az előkészületeket illetően elmondta, minden fél maximálisan együttműködő volt.

„Az MLSZ-szel folyamatosan egyeztettünk a biztonsági szabályokkal, sőt a sorsolással kapcsolatban is, hogy végül hogyan tudunk minden mérkőzést közvetíteni élőben valamelyik köztelevíziós csatornán. Ez az esetek többségében az M4 Sportot jelenti. A klubok is nagyon várták, hogy újra legyen mérkőzés, a játékosok újra futballozhassanak. Mindenki szeretne adni valamit a szurkolóknak, és nagyon bízunk benne, hogy ebben az időszakban, amikor még mindig kevesebb impulzus éri az embert az általánosnál, a magyar labdarúgó-bajnokság, vagy éppen egy másik sportesemény, amit a mostani hétvégén rendeznek, a tenisz Budapest-kupa is tud egyfajta örömöt szerezni” – folytatta.

Székely Dávid kiemelte, hogy szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelni a közvetítéseknél.

„Nagyon részletes szabályozást dolgozott ki az MLSZ, ennek egyik fontos eleme, hogy különböző részekre osztja a stadiont, van a sportzóna és van a sportzónán kívüli, mondjuk úgy, protokollzóna. A kettő között az a különbség, hogy aki a sportzónába megy, annak rendelkeznie kell huszonnégy órával korábbi negatív teszttel” – mondta.

Hozzátette, éppen ezért változtattak a korábbiakon, a kamerapozíciókat cserélték, hogy minél kevesebb kolléga legyen, aki a játékosok közelében van.

„Hiszen a feladatunk nekünk is az, hogy mindent megtegyünk a biztonsági előírások érdekében. Akinek mégis ott kell lennie, például a köztévét tekintve az aktuális riporternek, az elmegy egy nappal a meccset megelőzően, elvégzik rajta a tesztet, és ha negatív, csak akkor kérdezheti az edzőt, játékost, de így is tisztes távolságból” – osztott meg további részletet Székely Dávid az újrainduló közvetítésekről.

2020.05.31 11:27:58

Labdarúgó NB I NAGY-PÁL TAMÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A kispestiek 25 percet emberhátrányban játszottak, Szendrei Norbert nagy góllal tette le a névjegyét.

2020.05.30 20:26:47

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi bajnokságban született történelmi eredmény.

2020.05.30 20:22:40

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Hiszen a néző nélküli futballnak rossz az üzenete: nem a szórakoztatást szolgálja, hanem a bevételek biztosítását, egy-két száz ember megélhetését.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kiesés elől menekülő Paks nulla nullát játszott a fehérváriakkal, a Ferencváros lehet a forduló nagy nyertese.

2020.05.30 12:41:30

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A rengeteg sárgával és egy pirossal tarkított meccs után a DVTK feljött a negyedik helyre.