Szombathely: Király Gábor lehet a Fidesz polgármesterjelöltje – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.14. 13:39
null
Király Gábor még nem döntött… (Fotó: Dömötör Csaba)
Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson, értesült a 24.hu portál, amely szerint végleges döntés még egyik oldalról sem született.

 

A lap szombathelyi forrásból úgy értesült, februárban közvélemény-kutatást tartottak, hogy kiderítsék Puskás Tivadar jelenlegi polgármestert, Illés Károly alpolgármestert vagy a fiatal megyei főjegyzőt, Balázsy Pétert támogatnák-e többen a város választópolgárai közül.

KIRÁLY GÁBOR CÁFOL

Király Gábor a saját honlapján megjelentetett rövid közleményben cáfolja, hogy indul az őszi, szombathelyi polgármester-választáson.

További részletek itt!

Király Gáborral egy új szereplő léphet be a történetbe, de hivatalos bejelentés nem született arról, kit indít a Fidesz a polgármesteri posztért.

Király 1993 novemberében írta alá első profi szerződését a Haladásnál, amelynél akkor négy évet töltött. 1997-ben állt légiósnak, a német élvonalbeli Hertha BSC-nél: a berlini csapat kapuját 252 mérkőzésen védte. Hét évvel később Angliába igazolt, a Crystal Palace kapusa lett, onnan a West Hamnek és az Aston Villának is kölcsönadták. 2007 és 2009 között az angol másodosztályú Burnley játékosa volt, majd újra Németországba került. 2009 és 2014 között az 1860 Münchent erősítette, aztán ismét Londonba, a Fulhamhez vezetett az útja. 2015-ben tért haza, és idén május 22-én jelentette be, hogy befejezi aktív pályafutását.

A válogatottban rekordot jelentő 108 alkalommal lépett pályára, oszlopos tagja volt a 2016-os Európa-bajnokságon szereplő együttesnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik