Szivics: Tökölit ilyen vadállatként szeretem

Vágólapra másolva!
2011.05.18. 09:44
A Kecskemét 3–2-re győzött a Videoton ellen a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. Tomiszlav Szivics szerint már a két csapat székesfehérvári bajnokiján előnybe került a KTE-Ereco, és a szakember elmondta, Tököli Attilát ilyen „vadállatként" szereti. Mezey György elismerte, hogy jobb volt az ellenfél, és úgy nyilatkozott, hitetlenül játszott az együttese.

Szivics szerint játékosai felszabadultan játszhattak (Fotó: Németh Ferenc)
Szivics szerint játékosai felszabadultan játszhattak (Fotó: Németh Ferenc)
Szivics szerint játékosai felszabadultan játszhattak (Fotó: Németh Ferenc)
Szivics szerint játékosai felszabadultan játszhattak (Fotó: Németh Ferenc)
Szivics szerint játékosai felszabadultan játszhattak (Fotó: Németh Ferenc)

 

A MAGYAR KUPA EDDIGI GYŐZTESEI
20 alkalommal: Ferencváros
12: MTK
8: Újpest
7: Bp. Honvéd
4: DVSC-TEVA, Vasas, Győri ETO
2: Diósgyőri VTK
1:Kecskeméti TE, FC Fehérvár, Pécsi MFC, Békéscsaba, Bocskai FC, III. kerületi TVE, Matáv Sopron, Siófoki BFC, Soroksár, Szolnoki MÁV
Magyar Kupa-adatbankunkat itt találja!

A Kecskemétet irányító Tomiszlav Szivics szerint már a Videoton ellen döntetlennel záruló bajnokin előnybe kerültek a fehérváriakkal szemben, mivel játékosai felszabadultan futballoztak a bajnokcsapattal szemben.

„Mi ezt a meccset akkor nyertük meg, amikor döntetlent értünk el Székesfehérváron a bajnokin. Felszabadultak voltunk, a játékosok elhitték, hogy a Videoton ellen is van keresnivalónk. Hittem a labdarúgóimban, és egy idő után ők is elkezdtek hinni magukban. Gyorsan szereztünk két gólt. Azért voltunk felszabadultak, mert nem volt veszítenivalónk" – mondta Tomiszlav Szivics, a KTE-Ereco vezetőedzője.

Tököli Attila a 64. percben majdnem nekiugrott csapattársának, Francis Litsinginek, aki passz helyett egy életerős lövéssel próbálkozott a tizenhatoson kívülről, ám azt Sebők Zsolt hárította.

TÖBB MINT 2000-EN VÁRTÁK A KECSKEMÉT JÁTÉKOSAIT

Több mint kétezer szurkoló várta Kecskemét főterén a Magyar Kupa döntőjében győztes KTE csapatát szerda késő este.

 

A városháza elé begördülő buszt Zombor Gábor polgármester fogadta, majd megkezdődött a pezsgős vigalom.

Az 1911-ben alapított, centenáriumát ünneplő klub fennállásának legnagyobb sikerét érte el a magyar bajnok Videoton ellen a Puskás Ferenc Stadionban 3–2-re megnyert mérkőzés éjszakáján.

 

A szurkolók konvoja által kísért busz éjfél előtt érkezett meg a főtérre, majd egy órán keresztül tartott az ünneplés. A hangosbemondón keresztül köszöntők hangoztak el, közben pedig szüntelenül folyt a pezsgő.

 

Zombor Gábor kiemelte: három esztendővel korábban, amikor a KTE feljutott az élvonalba, azt tűzték ki elérendő célként, hogy a csapat jusson ki a nemzetközi porondra, öregbítve a „hírös város" jó hírét.

 

„Ez a vállalás megvalósult" – mondta a polgármester, aki a Puskás Ferenc Stadionban tekintette meg a mérkőzést.

Tomiszlav Szivics vezetőedző megköszönte a város, a tulajdonosok és a drukkerek támogatását, valamint további együttműködést kért mindenkitől.

 

A csapatkapitány, a harmadik alkalommal Magyar Kupát nyerő Tököli Attila, aki a Puskás-stadionban tartott eredményhirdetésről hiányzott, már ismét boldogan és felszabadultan ünnepelt játékostársaival. Vélhetően túltette magát azon, hogy a találkozó során összeakaszkodott a neki nagy helyzetben nem passzoló csapattársával, Francis Litsingivel.

 

Tököli Attilát a mérkőzés vége előtt történt lecserélése után azonnal doppingvizsgálatra vitték, így példátlan módon nem a csapatkapitány vehette át a kupát. A doppingellenőrök a cserepadon helyet foglaló Bertus Lajost azelőtt akarták elvinni vizsgálatra, mielőtt pályára lépett volna. Erről az elhatározásukról lemondtak, így a tehetséges fiatal játékos pályára léphetett.

A főtéren több szurkoló is megjegyezte: az MLSZ illetékesei a Magyar Kupa döntőjét tehették volna egy szombati napra is, így méltóbb lett volna a hagyományokhoz, nem beszélve arról, hogy több kecskeméti szurkoló utazott volna Budapestre.

 

A főtéri fogadás vége után a játékosok felszálltak a buszra, és egy zártkörű rendezvényen folytatódott az ünneplés. (MTI)

A két csapattárs sárga lapot kapott kakaskodásért, Tököli pedig azonnal jelezte a kispad felé, hogy cserét kér. Bár a csatár végül csak a hajrában jött le a pályáról, a mérkőzés után nem tudott együtt ünnepelni társaival, és korántsem azért, mert haragudott volna Litsingire, hanem doppingvizsgálatra kellett mennie.

„Tököli Attila különös figurája a magyar futballnak. Csodásan játszott, de belül egy gepárd, egy vadállat lakozik benne, és sohasem tudni, mikor tör ki belőle. Nem könnyű kezelni, de így is szeretem" – mondta futballistájáról Szivics.

Rózsa Pál, a Kecskemét tulajdonosa is nagyon elégedetten fogadta a Videoton elleni sikert, és a vezető szerint a kedd esti találkozó színvonala kiváló volt.

„Még mondja valaki, hogy a magyar meccsek nem jók – nyilatkozott boldogan a kecskemétiek tulajdonosa a Nemzeti Sportnak. – Ez a meccs bármelyik nyugati kupadöntőben megállta volna a helyét, színvonalában és izgalomban is kimagasló kilencven perc volt. A találkozó hajrájában nem voltam nyugodt, de így utólag bevallhatom: éreztem, hogy nyerünk!"

„Sosem gondoltam volna, hogy egyszer az én mesterhármasommal győz a Kecskemét egy kupadöntőn – mondta fülig érő szájjal Foxi Kethevoama. – Éreztem, hogy győzünk, hiszen láttam a többieken is az elszántságot, na de hogy így! Magyarországi pályafutásom alatt még sosem lőttem három gólt egy meccsen, azt hiszem, a legjobbkor sikerült."

A közép-afrikai légiós szerint megérdemelték a diadalt, mert az első félidőben egyértelműen, a fordulás után pedig kicsivel jobbak voltak a Videotonnál.

„A harmadik gól a legjobbkor jött – folytatta a támadó. – Az ellenfél jött előre, ám az a találat mindent eldöntött. Az ünneplés már javában tart, azt hiszem, nem is hagyjuk abba hajnalig. Nem tagadom, néhány pohár alkohol biztosan lecsúszik majd. De most talán ezt is elnézik nekünk."

Mezey György, a Videoton vezetőedzője sportszerűen úgy nyilatkozott, megérdemelten lett a Kecskemété a kupa. A szakember szerint hitetlenül futballoztak a játékosai.

„Megérdemelten nyerte meg a döntőt a Kecskemét, gratulálok a kollégámnak is. Szárnyaszegett, hitetlen volt a csapatom, kellő motiváció nélkül játszott. Hogy miért, annak okát én nem tudom. Minden mérkőzés presztízskérdés számunkra, a kupadöntő is az volt, az újpesti meccs is az lesz. A Kecskemét elleni teljesítményünkről mindent elárul, hogy egyformán szürke volt az összes labdarúgóm" – mondta Mezey György.

Farkas Balázs már nem volt ilyen visszafogott, a Videoton középpályása szerint a játékvezető nagyot hibázott, és ebben Tomiszlav Szivicsnek is szerepe volt.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG
KÉPGALÉRIÁNKAT! (FOTÓK: NÉMETH FERENC)
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT! (FOTÓK: NÉMETH FERENC)

„Több összetevője is van a vereségünknek, és közülük akad olyan is, amelyről ezúttal nem beszélhetek – mondta a csapat kapitánya, Farkas Balázs a Nemzeti Sportnak. – Ami viszont publikus, az a következő. Az első negyedórában rövidzárlat volt nálunk, és olyan figyelmetlenül futballoztunk, mint a bajnokságban korábban egyszer sem. A másik, amit ki kell emelnem, az a támadás, amikor Nikolics Nemanja a kapusra vihette volna a labdát, a játékvezető azonban les miatt lefújta az akciót. Tévedett, nem volt les, és mert az ellentámadásból gólt kaptunk, ez komoly hibának számít. Az ellenfél edzője, Tomiszlav Szivics egész heti siránkozása meghozta a gyümölcsét... Persze jól tudom, elsősorban magunkban kell keresnünk a hibát, de hát a futballban néha a rosszal is szembesül az ember."


KUPAGYŐZTES A KECSKEMÉT

 

TÖKÖLI VS LITSINGI

 

 

SZIVICSÉK A LEVEGŐBEN

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik