SOMOGYI ZSOLT 2019.10.21 00:03

Szint alatt – Somogyi Zsolt jegyzete

 

Varga Kevin ragyogó gólpasszt adott – a labdát a védők között finoman elemelve tálalt a kiugró Szécsi Márk elé, aki azonnal a sarokba helyezett. A DVSC támadója ezzel alaposan kivette a részét a DVTK elleni 2–1-es sikerből, és mert a Loki az előző négy fordulóban egyetlen pontot sem szerzett, nagyon kellett már neki a győzelem. Varga Kevinnek tehát okkal járna a szurkolói elismerés, most mégis más miatt vagyunk kénytelenek foglalkozni a 23 éves támadóval. Nagyjából hat másodperc alatt kapott ugyanis két sárga lapot, ráadásul akkor, amikor még 1–1 volt az eredmény – vagyis társainak fél órát emberhátrányban futballozva kellett kiharcolniuk a győzelmet. Biztosak lehetünk benne, amíg le nem fújták a találkozót, Varga Kevin nagyon izgult, nehogy elmaradjon a győzelem, mert különben számíthatott volna néhány keresetlen szóra Herczeg András vezetőedzőtől. De az esetnek így is van elég tanulsága.

Az eddig kimondottan szimpatikusan viselkedő fiatalember olyan eltorzult arccal üvöltött a játékvezetővel, hogy attól tényleg megijedtünk. A jelenet még akkor is visszatetsző lenne, ha épp a futballistának lett volna igaza. Mi történt? Dusan Brkovicsnak már volt egy sárga lapja, amikor földre vitte Tőzsér Dánielt, Varga Kevin szerint ezért járt volna a DVTK védőjének a második figyelmeztetés – amelyet ígéretes helyzet megakadályozásáért kell kiosztani. Az már vitatéma, hogy a felezővonal és az oldalvonal környékén történő szabálytalanság miként lehetne ígéretes szituáció? Ne térjünk ki arra, hogy hetente látjuk, mifelénk az ötösön belül, az üres kapuval szemben sem elég ígéretes a helyzet sokaknak – akkor ez miért lenne az? Lehetett volna sárga lap, de kívülállóként simán el lehet fogadni, hogy Bogár Gergő úgy vélte, a kiállítást érő szabálytalanság legyen sokkal egyértelműbb.

Ami a tanulság: a játékos, lehet csapata akármilyen régen hullámvölgyben, ilyen arccal soha, semmikor sem üvöltözhet a játékvezetővel. Nem tudjuk, mit mondott, de ha csak az hangzott volna el, hogy „Spori, nem igaz, hogy ezért nem ad lapot, hát visszahúzta!”, biztosan nem kellett volna elhagynia a pályát.

A pályát, amely sohasem volt a választékos, cizellált beszéd terepe, de ettől még kell egy szint, amely alá nem mehet senki – a Loki és főleg saját érdekében ezt Varga Kevinnek is muszáj megtanulnia.

2020.07.06 14:19:53

Labdarúgó NB I K. Zs.

Így épül fel a következő magyar labdarúgóidény • Kitekintés a BL és az El versenynaptárára.

2020.06.29 14:57:14

Labdarúgó NB I M. G., P. K., R. B.

Bajnokok, kiesők, nagy sorozatok, mumusok, gólkirályok – legek és rekordok a 2019–2020-as idény után.

2020.07.09 09:02:48

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A DVSC szélsője szerint csapatának bajnoki címet nyerve kell visszajutnia az élvonalba.