Nemzetisport.hu 2011.11.23 08:46 Frissítve: 2015.03.29 01:00

Sütő László újra játszana a beismerő vallomás után

A film pereg tovább. A képek nem túl vidámak, egyik futballista a másik után kerül kellemetlen helyzetbe. S akkor finoman fogalmaztunk. A film tudniillik fogadási csalásról szól, a nyomozás során egyre több megdöbbentő adattal és szereplővel szolgáló rémhistória. Az egyik szereplő, aki a rendőrségen már beismerő vallomást tett, most nyilatkozott.

 

Sütő László (jobbra) reméli, újra pályára léphet (Fotó: szabó Miklós – archív)

Parkolópályán.

Egy futballista életében ez a kifejezés nem sok jót jelent. Okozhatja súlyos sérülés, hosszabb eltiltás, enyhe depresszió. Vagy okozhatja a gyanú. Egy felgöngyölítés alatt álló, a futballtársadalmat foglalkoztató, egyre idegesítőbb történet. Az írás főszereplőjét az elmúlt napokban S. Lászlóként aposztrofálták. Így beszéltek róla a különböző hírműsorokban, s így írták le a nevét a lapokban. Jóllehet a szurkolók pontosan tudták, hogy Sütő Lászlóról van szó, aki jelenleg a Vasas keretéhez tartozik ugyan, ám fogadási csalási ügybe még siófoki játékosként került.

S. László, vagyis Sütő László most nyilatkozott.

Nem mentegetőzött. Higgadtan, visszafogottan formálta a szavakat, mint aki pontosan tudja, milyen szituációba sodorta az élet – illetve milyen helyzetbe sodorta önmagát.

„Rendkívül megviselt mindaz, ami történt – mondta Sütő László a Nemzeti Sportnak. – Aligha felejtem el azt a napot, amikor rendőrök jöttek értem az edzésre, és hosszú órákat töltöttem bent a kapitányságon. Az ügyről nem beszélhetek, legyen elég annyi, hogy a rendőrök rendkívül korrektek voltak velem. Nehéz feldolgozni mindazt, ami most körülöttem történik, amikor a kihallgatás után kimentem a Vasas-pályára, leültem a vezetőkkel, s abban maradtunk, hogy rendkívüli szabadságra engednek.″

„Nem függesztették fel a játékjogom, akár pályára is léphettem volna a Debrecen elleni meccsen, de ebben a szituációban mindenki jobbnak látta, ha inkább a háttérben maradok. Tévén néztem a találkozót, rossz volt, hogy nem lehettem ott a pályán a többiekkel. De ez van, nekem most ebből a szituációból kell újra felépíteni magam, mert igenis hiszek benne, hogy futballozhatok még. Hogy mikor, azt magam sem tudom. Egyelőre várom a fejleményeket. A Vasasnál nagyon korrekt módon bánnak velem, nem lettem megbélyegzett tagja a keretnek. Ezért is bízom benne, hogy hamarosan újra edzhetek...″

Különös szituáció.

A fogadási botrányba keveredett játékosokat hivatalosan nem tiltották el. Legalábbis egyelőre. Éppen ezért Sütő László is abban reménykedik, hogy engedik edzeni, s továbbra is a csapathoz tartozhat. Ez alighanem illúzió. Napok, tán órák kérdése, hogy az érintett klubokhoz megérkezzen az MLSZ hivatalos állásfoglalása, amelyben felfüggesztik a fogadási csalás gyanújába került labdarúgók játékjogát.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MILYEN BELSŐ VIZSGÁLATOT INDÍTOTT A VASAS, ÉS FARAGÓ ATTILA TULAJDONOS MIRE KÖTELEZTE SÜTŐ LÁSZLÓT, KERESSE A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁT.

2020.02.20 16:39:21

Labdarúgó NB I M. G.

A Mezőkövesd trénere minden más élvonalbeli klubot már le tudott győzni • Kijön-e az Újpest a gödörből Kaposváron?

2020.02.21 22:47:49

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Most van lehetőség a minőségi munkára.

2020.02.20 14:56:37

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY, HATÁR DÁVID (infografika)

A télen Ciprus és Costa Rica is adott játékost a magyar élvonalba. Most még Brazília a 3. legnagyobb játékosbeszállítónk.

2020.02.19 21:51:49

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Miért ne lehetne a rivaldába helyezni a fiatal magyar focistákat, s meddig kell még plusz anyagi ösztönzést, rendeletbe foglalt direktívákat adni ahhoz, hogy kiderüljön, nem is ügyetlenebbek a hazaiak?

2020.02.19 17:10:02

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Muszliu a 89. percben használta ki az újpesti védők határozatlanságát és lőtte tovább a Vidit a Magyar Kupában.