Supka: Pécsen nem azt kaptam, amit ígértek

Vágólapra másolva!
2013.03.02. 14:34
null
Supka Attila most már rossz döntésnek tartja, hogy a nyáron a Honvédtól Pécsre szerződött (Fotó: NS-archív)
Supka Attila nélkül rajtol el az NB I tavaszi idénye – az edző a Nemzeti Sportnak adott interjújában többek között beszélt a pécsi szerepvállalásáról is, és elmondta, utólag rossz döntésnek tartja, hogy a nyáron a Honvédtól a baranyaiakhoz szerződött.

 

– Elkezdődött az idény...
Tudom – mondta Supka Attila, aki az ősszel még a PMFC szakmai munkáját irányította, sőt papíron, a szabályok szerint – miután a pécsi klub egyelőre nem rendezte vele a vitás kérdéseket – még mindig ő az edző.

– Legutóbb mikor kezdődött el a bajnokság ön nélkül?
– Látja, ezen kellene gondolkodni... Három éve talán?

– Nem furcsa kívülállóként figyelni az NB I-et?
– De, mindenképpen az, ha az ember a mindennapi munkához szokott. Decemberben összeállítani a téli programot, aztán januárban, februárban kijavítani az ősszel látott hibákat, tovább építeni, erősíteni a csapatot, ez sajnos most nem adatott meg nekem. Nem könnyű időszak ez, de azt hiszem, lassan túlteszem magam rajta, és hamarosan újra olyan sikereket érhetek el, mint legutóbb Kispesten.

– Megbánta?
– Mit?

– Hogy elköszönt a Honvédtól?
– Utólag... Hogy is mondjam? Nézze, Kispestről nem volt könnyű eljönni, hiszen ezer szállal kötődtem a klubhoz, illetve nem is helyes a múlt idő használata, hiszen a szívem a mai napig odahúz. Tavaly tavasszal úgy éreztem, azokkal a feltételekkel nem tudok eredményesen dolgozni, amilyenekre a Bozsik-stadionban számítani lehetett, ezért gondoltam, hogy tovább kell lépnem, hogy máshol több lehetőségem lesz a minőségi munkára.

– Megbánta, hogy a Pécs miatt elment Kispestről?
– Rossz döntés volt.

– Miért?
Mert nem azt kaptam, amit a nyáron ígértek nekem. Ám ennél többet nem szeretnék mondani, mert még nincs lezárva az ügy...

– Nem a konkrét ügyről, inkább általánosságban kérdezem: miért nem tudnak a futballunkban intelligensen elválni – sem?
Mert a magyar futballkultúra e tekintetben nincs európai szinten. Sem a játékosok, sem az edzők, sem a vezetők nem érik el a nyugati szintet, tisztelet a kivételnek, mert azért nálunk is vannak korrekt emberek. Edzőváltás külföldön is van, ha nem együtt képzelik el a jövőt, megállapodnak a szakítás feltételeiben, kezet ráznak, sok sikert kívánnak egymásnak. Mi sajnos még nem tartunk itt.

SUPKA ATTILA A PÉCSI ÜGYÉRŐL, KORÁBBI KLUBJAIRÓL ÉS A JÖVŐRŐL IS BESZÉL A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN ADOTT INTERJÚBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik