Supka Attila visszatér a Honvédhoz!

Vágólapra másolva!
2010.12.03. 11:52
null
Supka Attila nem először irányíthatja a Honvédot (Fotó: Meggyesi Bálint)
Címkék
A Budapest Honvéd vezetősége 2011. január 1-jétől Supka Attilát bízza meg a labdarúgócsapat szakmai irányításával. Erről a klub hivatalos honlapja, a honvedfc.hu adott hírt.

A Nemzeti Sport mai számában már beszámolt arról, hogy Kispesten megtalálták a november 13-án távozott Massimo Morales utódját (az olasz szakembert azóta ideiglenesen Szalai László helyettesítette), de ezt tegnap a Honvéd vezetői még cáfolták.

Ma azonban bejelentette a klub vezetősége, hogy határozatlan időre szóló szerződést kötött Supka Attilával, akinek az érkezését már korábban valószínűsítettük. Supka Attila két év után tér vissza Kispestre. A szakember 2006 és 2008 között volt a Honvéd vezetőedzője, és 11 év után az ő irányításával nyert Magyar Kupát a gárda.

Supka Attila soproni pályaedzőként kóstolt bele az edzői szakmába tizenöt évvel ezelőtt, 1996-ban ott kapta az első önálló feladatot is, a Soproni FAC vezetőedzője lehetett. A Petőháza, majd az osztrák Artheim érintésével érkezett meg Békéscsabára a 2003–2004-es szezonra. Az első visszhangos nagy kiugrás sem váratott sokáig magára: 2004 és 2006 között a Debreceni VSC szakmai munkáját irányította, a hajdúsági együttes vezetésével kétszer nyert bajnokságot (2005, 2006).

A következő állomáshelye Kispest volt, ahol a Honvéddal Magyar Kupát sikerült nyernie (2007). Magyarországon legutóbb Zalaegerszegen tevékenykedett, közös az utóbbi három munkahelyén, hogy egyiken sem sikerült kitöltenie szerződését, szezon közben távozott. Legutóbb a ciprusi Néa Szalamina trénere volt még 2009-ben, egy ideje nem volt csapata.

Debrecenben a 2006–2007-es idényben mindössze két bajnoki után állt fel – a nemzetközi kupában a macedón Rabotnicski elleni 4–1-es idegenbeli vereség a csapat búcsúját, és az ő lemondását is eredményezte. A szakember nem sokáig maradt munka nélkül, hetek múlva Kispesten feladatra és csapatra lelt. A második idényt azonban nem tudta befejezni, a Vasastól elszenvedett május közepi 1–0-s vereség után lemondott. Zalaegerszegen mindössze tíz mérkőzés adatott meg számára, negyven százalékos mérleggel, 2008. októberének elején közös megegyezéssel távozott.

 EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2010–2011-ES IDÉNYBEN
Július 23. (egy héttel a bajnoki rajt előtt), Szombathelyi Haladás: Róth Antal, helyette Csertői Aurél
Szeptember 27., Kecskeméti TE-Ereco: Urbányi István, helyette Tomiszlav Szivics
Október 4., Szolnoki MÁV FC: Vágó Attila, helyette Simon Attila
Október 6., Vasas: Giovanni Dellacasa (olasz), helyette Komjáti András
Október 16., Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél, helyette Aczél Zoltán
November 13-17., Budapest Honvéd: Massimo Morales (olasz), helyette Szalai László
Január 1., Budapest Honvéd: Szalai László, helyette Supka Attila

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/16,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik