Morales: Nem a középszerűségre és a pénztelenségre!

Vágólapra másolva!
2010.11.16. 08:02
null
Moralesnek a legkevésbé sem tetszett, <br />amit az utóbbi időben látott (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
H&eacute;tfő d&eacute;lut&aacute;n hivatalosan is b&uacute;cs&uacute;t intett a Bozsik-stadionnak Massimo Morales: az olasz szakember al&aacute;&iacute;rta a felmond&oacute;level&eacute;t, s imm&aacute;r munkan&eacute;lk&uuml;li edzők&eacute;nt hagyta el a l&eacute;tes&iacute;tm&eacute;nyt. A negyvenhat &eacute;ves tr&eacute;ner &ndash; n&eacute;mi unszol&aacute;sra &ndash; a Nemzeti Sport rendelkez&eacute;s&eacute;re &aacute;llt, s elmondta, neh&eacute;z d&ouml;nt&eacute;st hozott, de Kispesten nem csak a p&eacute;nzzel volt gond.

– Simán ment minden?
– Bárcsak más is ennyire zökkenőmentesen ment volna ennél a klubnál – sóhajtott nagyot Massimo Morales. – Délután kint voltam a stadionban, Gács Pállal megegyeztünk mindenben, aláírtam a felmondólevelemet, úgyhogy most már nyugodtan beszélgethetünk. Immár hivatalosan sem vagyok a Honvéd edzője.

Most már nyugodtan elmondhatja: tényleg csak a pénzzel voltak gondok a klubnál?
– Inkább úgy fogalmaznék, hogy a pénz volt a legfőbb oka a távozásomnak. Az anyagi gond csak egy probléma volt a sok közül. Az utóbbi időben a legkevésbé sem tetszett, ami a klubnál történt. Ne szépítsük: az egyesület jövőképe, a tervek nem egyeztek az enyéimmel. Nem szeretem a középszerűséget: ha elkezdek egy munkát, szeretem úgy elvégezni, hogy egyszer a csúcsra érjünk, csak a Honvédnál ugyebár ez most már lehetetlenné vált. Ha például nyitnék egy éttermet, azt sem szeretném úgy működtetni, hogy a vendégek csak úgy véletlenszerűen térjenek be hozzám. Akkor a környéken legyen nálam a legfinomabb az étel, a legkedvesebb a kiszolgálás.

– Mióta nem kaptak fizetést a játékosok?
– Nem szeretnék inkorrekt lenni, kérdezzék meg George F. Hemingwayt vagy a játékosokat. Tudom, a tulajdonos megtiltotta nekik, hogy nyilatkozzanak, de hátha lesz, aki kiáll a nyilvánosság elé, és kiteríti a lapokat.

SUPKA ATTILA VISSZATÉRHET?

Noha ezekben a napokban Szalai László megbízott edzőként tart edzést a csapatnak, a klub vezetői nyilvánvalóan már elkezdték Massimo Morales utódját keresni. Információnk szerint nincs kizárva, hogy házon belül oldja meg a Honvéd az edzőkérdést – anyagilag nyilvánvalóan ez lenne a legkifizetődőbb –, ám a jól értesültek szerint George F. Hemingway szeretné visszacsábítani Kispestre a korábbi trénert, Supka Attilát.

– Mérges?
– Inkább csalódott vagyok. Keserűséget érzek, hiszen jól éreztem magam Magyarországon, annak idején nagy reményekkel jöttem a Honvédhoz. Az utolsó helyen álltunk, mostanra pedig masszív csapatot alakítottunk ki. Ha hiszi, ha nem, számomra óriási élmény volt a klubnál dolgozni, ahol valaha Puskás Ferenc kezdte a pályafutását. A Honvéd neve még ma is jól cseng Európában – igaz, nem az utóbbi egy-két hónapban történtek miatt.

Miért „serdülő kisfiú" a magyar futball Morales szerint? Mit tart európai szintűnek a hazai futballban? Mikor érezte azt, hogy nem érdemes folytatnia?

A VÁLASZOKAT MEGTALÁLJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik