Spanyol élvonalban is megforduló támadó a DVTK-nál

Vágólapra másolva!
2011.07.09. 14:13
null
Carreno két évre igazolt a Diósgyőrbe (Fotó: dvtk.eu)
Címkék
Fiatal spanyol támadóval erősített a DVTK NB I-es labdarúgócsapata, az újonc szerződtette Enrique Carrenót, aki legutóbb a portugál élvonalban játszott, de megfordult a Primera Divisiónban is. A csatáron kívül spanyol erőnléti edző is érkezik Diósgyőrbe.

A szakmai stáb és a csatársor is spanyol taggal bővült a DVTK-nál, miután Javier Reyesszel egyéves, míg Enrique Carrenóval kétéves szerződést kötöttek Miskolcon.

Enrique Carreno 1986. november 27-én, a Sevilla melletti Utrerában született. José Luquéhoz és Paco Gallardóhoz hasonlóan a Sevilla FC utánpótlásában nevelkedett. A felnőttek között 2006-ban a Sevilla tartalékcsapatában, a Sevilla Atleticóban, a harmadosztályban mutatkozott be. Ezután játszott a szintén harmadosztályú Acorcón és Alcalá együttesében, majd visszatért az időközben a Segunda Divisiónba feljutó Sevilla Atleticóba. Itt 8 meccsen lépett pályára és két gólt szerzett a jó felépítésű, technikás csatár.

A 2009–2010-es idényben debütált a Primera Divisionban és elhódította a Sevillával a spanyol Király-kupát. Közben a harmadosztályban szereplő tartalékok között 37 mérkőzésen 14 gólt vágott.

A fiatal játékost ezután szerződtette a portugál élvonalban szereplő Académica Coimbra. A „diákoknál” combsérülés hátráltatta, így csupán 5 találkozón lépett pályára az előző idényben 14. helyen végző együttesben.

Luquéval, Gallardóval együtt már három spanyol labdarúgója van a DVTK-nak.

CARRENO BEMUTATKOZÓ VIDEÓJA – 1.RÉSZ

CARRENO BEMUTATKOZÓ VIDEÓJA – 2.RÉSZ

Javier Reyes 53 éves spanyol szakember, aki legutóbb a Primera División hatodik helyén végző Athletic Bilbao vezető erőnléti edzőjeként dolgozott. Diósgyőrben az utánpótlásnál és az első csapatnál fog ellátni hasonló feladatkört. Reyes az elmúlt években olyan játékosokkal dolgozott együtt, mint a 2010-es világbajnok Fernando Llorente vagy az úgyszintén világbajnok és 2011-es U21 Európa bajnok Javi Martínez.

„Ezzel nem zárult le a DVTK megerősítése, tovább keresünk a játékospiacon céljaink elérésében segítséget nyújtani tudó labdarúgókat” – nyilatkozta Dudás Hunor ügyvezető a dvtk.eu-nak.

DIÓSGYŐRI VTK
Érkezett: Francisco Gallardo (spanyol, SD Huesca– Spanyolország), Giák Tamás (Bőcs, kölcsönből vissza), Farkas Balázs (szabadon igazolható), L’imam Seydi (francia-szenegáli, FK Bodva), Enrique Carreno (spanyol, Académica Coimbra – Portugália)
Távozott: Granát Balázs (Ausztria, ?), Polényi Gábor (Vasas-Híd, kölcsön után végleg), Faggyas Milán (Ausztria?)
Akivel tárgyalnak: Tisza Tibor (Újpest FC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik