Nemzetisport.hu 2012.06.23 18:19 Frissítve: 2015.03.30 02:25

„Siker, hogy Böde Magyarországon maradt”

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros valóban nagy tervekkel készül a következő idényre – a nyári erősítésekből ez világosan látszik, és a zöld-fehérekhez aláíró Böde Dániel ügyeit intéző menedzser, Stijacic Radovan „Raso” szerint nemcsak az FTC-nek, hanem a hazai élvonalnak is jó hír, hogy itthon maradt a Paksról távozó támadó középpályás. A játékosügynök – akinek a közreműködésével szerződtette a Győri ETO a szlovén Rok Kronavetert – képviseli Sváb Dániel érdekeit is, és elárulta, a Cottbus valóban próbajátékra hívta az FTC fiatal védőjét, de a klubbal közösen úgy döntöttek, marad a zöld-fehéreknél.

 

Böde Dániel és menedzsere az aláírás után

A Ferencváros tegnap jelentette be hivatalosan, hogy hároméves szerződést kötött a Paks támadó középpályásával, Böde Dániellel. A 25 éves futballista korábban többször is elmondta, szívesen kipróbálná magát külföldön. A télen próbajátékon is szerepelt Ukrajnában, végül mégis Magyarországon folytatja.

Menedzsere szerint azonban az egész eddigi pályafutását a tolnaiaknál töltő gólerős játékos jó döntést hozott, amikor a zöld-fehéreket választotta.

„Dani számára kiváló teszt lesz a Ferencvárosban szerepelni. Eddig csak a Paksban futballozott, így nagy kihívás számára, hogy egy teljesen új közegben kell bizonyítania, de képes megküzdeni az előtte álló feladattal, hogy beilleszkedjen új együttesébe” – mondta Stijacic a Nemzeti Sport Online-nak.

„Úgy gondolom, a Ferencváros mellett Dani számára is kedvező megoldás született. Bár külföldről is érdeklődtek iránta – Ukrajnából, Oroszországból, Ázsiából és Nyugat-Európából is voltak megkeresések –, siker, hogy Magyarországon folytatja. Az NB I erősödését is mutatja, hogy itt maradt. Daninak most csak a játékkal kell foglalkoznia, hogy bizonyítson a Fradiban és a magyar válogatott szövetségi kapitányának. Ha ez sikerül, akkor később elgondolkodhatunk a külföldre szerződés lehetőségén is” – tette hozzá a menedzser, aki a szintén a zöld-fehéreket erősítő Sváb Dániel ügyeit is intézi.

Az U21-es válogatott balhátvédet német lapértesülések szerint a Bundesliga 2.-ben szereplő Energie Cottbus várta próbajátékra. A játékosügynök elmondta, a német klub valóban bejelentkezett Svábért, de a futballista marad a Fradinál.

Rok Kronaveter az ETO-nál

„A Cottbus szerette volna szerződtetni Sváb Danit, ezért megnézték volna néhány edzésen – ahogy a télen a Wolfsburg is tette. Leültünk a Ferencváros vezetőivel megbeszélni az ügyet, és közösen úgy döntöttünk, Dani marad a klubnál. A célunk most az, hogy minél több lehetőséget kapjon a Fradi első csapatában.”

Ha már a Cottbusnál tartunk, Stijacic közreműködésével érkezett a Győri ETO-hoz a német klubot elhagyó támadó középpályás, Rok Kronaveter. A szlovén utánpótlás-válogatottakban megforduló 25 éves futballista a legutóbbi két idényben a német klub alkalmazásában állt, korábban pedig két alkalommal is az év játékosának választották Szlovéniában.

„Roknak több ajánlata is volt, de lenyűgözték az ETO-nál látott körülmények, a klub céljai, a tulajdonosok és a szakmai stáb hozzáállása. Mindenképpen élvonalbeli klubnál szerette volna folytatni a pályafutását. Ennek az oka, hogy így sokkal nagyobb esélye nyílik bekerülni a szlovén válogatottba, mivel a szövetségi kapitány nem szívesen küld meghívót olyan játékosoknak, akik másodosztályú klubnál szerepelnek. Az ETO és Kronaveter sem fogja megbánni a megállapodás létrejöttét, mivel egy jó klubról, illetve egy jó képességű játékosról van szó” – nyilatkozta a menedzser.

2019.08.24 22:42:24

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Neve gond. Nagy gond.

 

2019.08.24 13:36:28

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A román válogatott csatár két villanása döntötte el Kisvárdán a fővárosiak elleni találkozót.

2019.08.24 13:36:28

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A vendégek jobban használták ki helyzeteiket, míg a másik oldalon Kovácsik mindent hárított.

2019.08.24 13:36:28

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Kuttor Attila csapata 16 perc alatt három gólt szerzett, így a negyedik mérkőzését is megnyerte.