„Siker, hogy Böde Magyarországon maradt”

Vágólapra másolva!
2012.06.23. 18:19
null
Böde Dániel és menedzsere az aláírás után<br />
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros valóban nagy tervekkel készül a következő idényre – a nyári erősítésekből ez világosan látszik, és a zöld-fehérekhez aláíró Böde Dániel ügyeit intéző menedzser, Stijacic Radovan „Raso” szerint nemcsak az FTC-nek, hanem a hazai élvonalnak is jó hír, hogy itthon maradt a Paksról távozó támadó középpályás. A játékosügynök – akinek a közreműködésével szerződtette a Győri ETO a szlovén Rok Kronavetert – képviseli Sváb Dániel érdekeit is, és elárulta, a Cottbus valóban próbajátékra hívta az FTC fiatal védőjét, de a klubbal közösen úgy döntöttek, marad a zöld-fehéreknél.

A Ferencváros tegnap jelentette be hivatalosan, hogy hároméves szerződést kötött a Paks támadó középpályásával, Böde Dániellel. A 25 éves futballista korábban többször is elmondta, szívesen kipróbálná magát külföldön. A télen próbajátékon is szerepelt Ukrajnában, végül mégis Magyarországon folytatja.

Menedzsere szerint azonban az egész eddigi pályafutását a tolnaiaknál töltő gólerős játékos jó döntést hozott, amikor a zöld-fehéreket választotta.

„Dani számára kiváló teszt lesz a Ferencvárosban szerepelni. Eddig csak a Paksban futballozott, így nagy kihívás számára, hogy egy teljesen új közegben kell bizonyítania, de képes megküzdeni az előtte álló feladattal, hogy beilleszkedjen új együttesébe” – mondta Stijacic a Nemzeti Sport Online-nak.

„Úgy gondolom, a Ferencváros mellett Dani számára is kedvező megoldás született. Bár külföldről is érdeklődtek iránta – Ukrajnából, Oroszországból, Ázsiából és Nyugat-Európából is voltak megkeresések –, siker, hogy Magyarországon folytatja. Az NB I erősödését is mutatja, hogy itt maradt. Daninak most csak a játékkal kell foglalkoznia, hogy bizonyítson a Fradiban és a magyar válogatott szövetségi kapitányának. Ha ez sikerül, akkor később elgondolkodhatunk a külföldre szerződés lehetőségén is” – tette hozzá a menedzser, aki a szintén a zöld-fehéreket erősítő Sváb Dániel ügyeit is intézi.

Az U21-es válogatott balhátvédet német lapértesülések szerint a Bundesliga 2.-ben szereplő Energie Cottbus várta próbajátékra. A játékosügynök elmondta, a német klub valóban bejelentkezett Svábért, de a futballista marad a Fradinál.

Rok Kronaveter az ETO-nál
Rok Kronaveter az ETO-nál

„A Cottbus szerette volna szerződtetni Sváb Danit, ezért megnézték volna néhány edzésen – ahogy a télen a Wolfsburg is tette. Leültünk a Ferencváros vezetőivel megbeszélni az ügyet, és közösen úgy döntöttünk, Dani marad a klubnál. A célunk most az, hogy minél több lehetőséget kapjon a Fradi első csapatában.”

Ha már a Cottbusnál tartunk, Stijacic közreműködésével érkezett a Győri ETO-hoz a német klubot elhagyó támadó középpályás, Rok Kronaveter. A szlovén utánpótlás-válogatottakban megforduló 25 éves futballista a legutóbbi két idényben a német klub alkalmazásában állt, korábban pedig két alkalommal is az év játékosának választották Szlovéniában.

„Roknak több ajánlata is volt, de lenyűgözték az ETO-nál látott körülmények, a klub céljai, a tulajdonosok és a szakmai stáb hozzáállása. Mindenképpen élvonalbeli klubnál szerette volna folytatni a pályafutását. Ennek az oka, hogy így sokkal nagyobb esélye nyílik bekerülni a szlovén válogatottba, mivel a szövetségi kapitány nem szívesen küld meghívót olyan játékosoknak, akik másodosztályú klubnál szerepelnek. Az ETO és Kronaveter sem fogja megbánni a megállapodás létrejöttét, mivel egy jó klubról, illetve egy jó képességű játékosról van szó” – nyilatkozta a menedzser.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik