Nemzetisport.hu 2010.02.04 18:59 Frissítve: 2014.09.27 02:14

Short megpróbált jobb focit játszatni az FTC-vel

Elégedetten értékelte a Ferencváros labdarúgócsapatának máltai edzőtáborát Craig Short, a zöld-fehérek szakvezetője. A csapat megtartotta utolsó két edzését a szigeten, február 9-én a Szolnokkal mérkőzik meg a Népligetben – már ha az időjárás engedi.

Hajtottak: Short elégedetten értékelte a máltai edzőtábort
Hajtottak: Short elégedetten értékelte a máltai edzőtábort

„Nagyon pozitív és eredményes két hetet zártunk Máltán. Nem csak a fizikális felkészítés miatt volt jó, hanem a csapategység összekovácsolása végett is, amelyről azt gondolom, remekül sikerült. A futball egy multikulturális sport, több nemzet alkot egy csapatot, ezért különösen fontos az egységesség. Úgy érzem, ez megvalósul nálunk, nagyon jó a hangulat a csapaton belül" – értékelte az eltelt időszakot Craig Short.

A Ferencváros a máltai U21-es válogatott ellen 1–0-s sikerrel nyitott az edzőtáborban, az ezt követő minitornán nyert a Mosta ellen, majd félbeszakadt a Hamrun Spartans elleni meccse. Az Üllői útiak 8–1-re kiütötték a gozói alkalmi válogatottat, majd Ferenczi István góljával legyőzték a Sliema Wandererst is.

Short elmondta: új játékrendszereket gyakoroltatott a csapattal, és megpróbált „jobb focit" játszatni együttesével.

„Két új rendszert próbáltunk begyakorolni az edzéseken és meccseken, amely jól sikerült, az új igazolások pedig egyelőre beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Mindenki azt játszotta, amit kértem. Próbáltunk jobb focit játszani, a támadójátékot erősíteni, persze nem hagyva figyelmen kívül a védekezést. Örülök, hogy nem kaptunk gólt a mérkőzések alkalmával, és jól ment az előre játék is."

„Addig voltunk itt, ameddig tehettük, ez a két hét elegendő felkészülési lehetőséget adott, most az otthoni edzőmeccsekre koncentrálunk, alkalmazkodunk az otthoni időjárási körülményekhez, ezért fedett pályán fogunk edzeni a következő héttől. Mindent megteszünk, hogy a Ferencváros nevéhez méltóan dolgozzunk és képviseljük majd a klubot a meccsek alkalmával" – tette hozzá a szakvezető, aki kiemelte: ideális körülmények között készülhettek.

2019.07.20 22:15:05

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolókat napjainkban jobban meg kell becsülni, mint bármikor. Hiszen akárhány náció fiai alkothatják a kezdő tizenegyet, Liverpoolban mindig angolul, Madridban spanyolul, a Groupama Arénában, Újpesten vagy Debrecenben magyarul szól a dal.

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.