HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.02.04 18:59 Frissítve: 2014.09.27 02:14

Short megpróbált jobb focit játszatni az FTC-vel

Elégedetten értékelte a Ferencváros labdarúgócsapatának máltai edzőtáborát Craig Short, a zöld-fehérek szakvezetője. A csapat megtartotta utolsó két edzését a szigeten, február 9-én a Szolnokkal mérkőzik meg a Népligetben – már ha az időjárás engedi.

HIRDETÉS
Hajtottak: Short elégedetten értékelte a máltai edzőtábort
Hajtottak: Short elégedetten értékelte a máltai edzőtábort

„Nagyon pozitív és eredményes két hetet zártunk Máltán. Nem csak a fizikális felkészítés miatt volt jó, hanem a csapategység összekovácsolása végett is, amelyről azt gondolom, remekül sikerült. A futball egy multikulturális sport, több nemzet alkot egy csapatot, ezért különösen fontos az egységesség. Úgy érzem, ez megvalósul nálunk, nagyon jó a hangulat a csapaton belül" – értékelte az eltelt időszakot Craig Short.

A Ferencváros a máltai U21-es válogatott ellen 1–0-s sikerrel nyitott az edzőtáborban, az ezt követő minitornán nyert a Mosta ellen, majd félbeszakadt a Hamrun Spartans elleni meccse. Az Üllői útiak 8–1-re kiütötték a gozói alkalmi válogatottat, majd Ferenczi István góljával legyőzték a Sliema Wandererst is.

Short elmondta: új játékrendszereket gyakoroltatott a csapattal, és megpróbált „jobb focit" játszatni együttesével.

„Két új rendszert próbáltunk begyakorolni az edzéseken és meccseken, amely jól sikerült, az új igazolások pedig egyelőre beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Mindenki azt játszotta, amit kértem. Próbáltunk jobb focit játszani, a támadójátékot erősíteni, persze nem hagyva figyelmen kívül a védekezést. Örülök, hogy nem kaptunk gólt a mérkőzések alkalmával, és jól ment az előre játék is."

„Addig voltunk itt, ameddig tehettük, ez a két hét elegendő felkészülési lehetőséget adott, most az otthoni edzőmeccsekre koncentrálunk, alkalmazkodunk az otthoni időjárási körülményekhez, ezért fedett pályán fogunk edzeni a következő héttől. Mindent megteszünk, hogy a Ferencváros nevéhez méltóan dolgozzunk és képviseljük majd a klubot a meccsek alkalmával" – tette hozzá a szakvezető, aki kiemelte: ideális körülmények között készülhettek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 21:57:40

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Lassan elérünk oda, ahol egyszer már voltunk.

2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

HIRDETÉS
HIRDETÉS