Sevcsenkóék beálltak, és megszórták a Vidit

Vágólapra másolva!
2012.01.25. 15:46
null
A fehér mezes Dinamo Kijev lenyomta a Videotont (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/">vidi.hu</a>)
Címkék
A Videoton labdarúgócsapata a marbellai felkészülési torna második játéknapján gól nélküli első félidőt követően 5–0-s vereséget szenvedett az ukrán Dinamo Kijevtől. A Győri ETO döntetlent játszott a Slovan Bratislavával, a Bp. Honvéd pedig 3–2-re nyert az MFK Ruzomberok ellen. A Vasas, a Paks és a Siófok is győzelemmel zárta szerdai felkészülési mérkőzését.

 

VIDEOTON–DINAMO KIJEV (ukrán) 0–5

A Marbellán edzőtáborozó Videoton az Impact-kupa második játéknapján igazán neves ellenféllel találta szembe magát, és bár az első félidőben a Dinamo Kijev enyhe fölényben játszott, igazi helyzetet nem tudott kialakítani – ez a fehérváriakra is igaz volt.

A szünetben csak az ukrán rekordbajnok cserélt, beállt többek között Andrij Sevcsenko is. Az új emberekkel már sokkal veszélyesebben támadott a Dinamo, amely a 61. percben megszerezte a vezetést. A brazil Dudu passzát követően honfitársa, Betao talált be az előző percekben még nagy bravúrt bemutató Mladen Bozsovics kapuját.

A gól után többet is cserélt a Videoton, amely viszont így sem tudta felvenni a versenyt a lendületbe jövő ukránokkal.

Az utolsó húsz percre fordulva Sevcsenko fejjel növelte csapata előnyét, majd gólt lövetett Artem Milevszkijjel. Az utolsó tíz percben még Dudu és a kolumbiai Andrés Escobar is betalált, így a Kijev 5–0-s győzelemmel jutott be a torna döntőjébe.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA
IMPACT-KUPA, A DÖNTŐBE JUTÁSÉRT
DINAMO KIJEV (UKRÁN)–VIDEOTON FC 5–0 (0–0)
DINAMO KIJEV: Sovkovszkij – Betao, Hacseridi (Escobar, 75.), Leandro Almeida, Danilo Silva (Huszev, 68.) – Haruna (Ribalka, a szünetben), Harmas (Alijev, 25.), Ninkovics (Sevcsenko, a szünetben), Mehmedi (Correa, a szünetben) – Jarmolenko (Milevszkij, a szünetben), Ideye (Dudu, a szünetben)
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi (Gyurcsó, 63.), Vinícius, Caneira (Aposztopulosz, 77.), Jeff Silva (Szolnoki, 63.) – Filipe Oliveira (Abosi, 87.), Mitrovics (Vasziljevics, 74.), Tóth B. (Polonkai, 65.), Kovács I. (Gosztonyi, 63.), Walter Lee (Torghelle, 63.) – Nikolics (Evandro, 74.)
Gólszerző: Betao (61.), Sevcsenko (72.), Milevszkij (80.), Dudu (84.), Escobar (86.)


GYŐRI ETO–SLOVAN BRATISLAVA (szlovákiai) 1–1

A Rába-parti csapat az első félidőben Dudás Ádám góljával szerezte meg a vezetést, a pozsonyiak a második játékrészben egyenlítettek.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO FC–SLOVAN BRATISLAVA (SZLOVÁKIAI) 1–1 (1–0)
Győr
Győri ETO FC: Sztevanovics – Babic, Sztanisics (Berde), Fehér Z., Völgyi (Szabó O.) – Trajkovics (Tokody), Pilibaitis (Windecker), Ji-Paraná (Strestík) – Koltai (Varga R.), Ahjupera (Alekszidze), Dudás Á. (Dinjar). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Dudás Á., ill. Halenár

BP. HONVÉD–RUZOMBEROK (szlovákiai) 3–2, 3–0

A Honvédban három próbajátékos is helyet kapott, a 28 éves, háromszoros bosnyák válogatott csatár, Emir Hadzic hazájában futballozott, a brazil belső védő, Nathane pedig már szombaton is pályára lépett a kispesti együttesben. Hadzic és Nathane is eredményes volt a találkozón.

A már régebb óta tesztelt Faggyas Milán mellé egy másik magyar próbajátékos is került, a 21 éves Deák Márton Sopronból érkezett tesztelésre.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–MFK RUZOMBEROK (szlovákiai) 3–2 (1–2)
Budapest, Bozsik-stadion, műfüves pálya
BP. HONVÉD: Tóth I. (Kemenes) – Moga, Nathane, Bjelkanovic, Szala – Faggyas (Baráth), Deák M., Ivancsics, Miskovicz – Hadzic, Danilo (Nagy K.)
Gólszerző: Danilo, Nathane, Hadzic, ill. Hoferica, Oboya


Mai második felkészülési mérkőzését is megnyerte a Budapest Honvéd a szlovákiai MFK Ruzomberok ellen.

Ebben az együttesben három próbajátékost fedezhettünk fel: a Triglav Kranj 25 éves szlovén csatárát, Dejan Burgart, a horvát szélső középpályást, Pandzát, illetve a belső védőt, a szintén horvát Trinicicet.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. HONVÉD–MFK RUZOMBEROK (szlovákiai) 3–0 (1–0)
HONVÉD: Kemenes – Lovric, Botis, Trinicic, Hajdú N. (Tchami) – Pandza (Nagy K.), Hidi, Németh N., Tchami (Tisza K.) – Délczeg, Burgar
Gólszerző: Délczeg (2), Botis

 

VASAS–KECSKEMÉTI TE 3–1

Az első félidőben a Vasas szerezte meg a vezetést: a legutóbb Pápán futballozó Varga Gábor tálalt mértani pontossággal Kulcsár Dávid elé – őt a Ferencváros szeretné szerződtetni –, aki a kapufa segítségével előnyhöz juttatta az angyalföldieket – olvasható az fcvasas.com tudósításában (1–0).

A Kecskemét azonban egyenlített: szöglet után Vinicius elé került a kipattanó labda, aki 16 méterről talált a Vasas hálójába. Beliczky Gergő emelését a gólvonalról vágták ki a kecskemétiek, majd Kulcsár életerős lövése a kapufán csattant. A fővárosiak ismét átvették a vezetést: Hercegfalvi Zoltán látványos mozdulattal hozta helyzetbe Beliczkyt – akit szintén leigazolna az FTC –, s a csatár közvetlen közelről nem hibázott (2–1).

A második félidőben Bori Gábor szabadrúgásból a keresztlécet találta telibe, majd a Vasas megszerezte a mindent eldöntő találatot: Beliczky kapott remek labdát a bal oldalon, majd három védőt befűzve középre adott, ahol Haris Mehmedagic érkezett, és a jobb alsóba lőtt (3–1).

A Vasas keretének másik fele a Hatvan ellen lépett pályára 17 órától és 2–1-re győzött.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–KECSKEMÉTI TE 3–1 (2–1)
Budapest, Fáy utca, 200 néző. Vezette: Kömpf
VASAS: Ilizi – Venczel (Görgényi), Kovács G., Tóth M., Katona M. – Mehmedagic, Varga G. – Kulcsár D., Bárányos (Kiss T.), Beliczky – Hercegfalvi (Csoór)
KECSKEMÉT: Németh G. (Borszéki) – Koszó (Hajnal), Balogh B. (Urbán), Kardos (Gyagya), Mohl – Szavics (Bertus), Ebala (Tököli), Alempijevics (Tölgyesi) – Bori, Vinicius (Hegedűs Á.), Lencse (Balogh M.)
Gólszerző: Kulcsár D., Beliczky, Mehmedagic, ill. Vinicius

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–FC HATVAN 2–1 (0–0)
VASAS: Halasi – Polényi, Szűcs L. (Papizsanszkij), Matolcsi, Görgényi – Huszárik, Kiss T. (Marton), Kocsis, Farkas Z. – Csoór, Bubori (Bárkányi)
A Vasas gólszerzője: Csoór (2)

PAKS–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 1–0

Az U19-es csapat egyik tehetsége, Lakatos Gergő is lehetőséget kapott a hazaiakat irányító Kis Károlytól, és ezzel élt is. Az első félidőben az SZTK alaposan megnehezítette a paksiak dolgát – Somorjai Tamás révén kapufáig is eljutottak a látogatók. A szünet után – egy teljes sorcserét követően – sokkal jobb lett a Paks játéka, elsősorban a széleken váltak veszélyesebbé a hazaiak, és Montvai Tibor góljával végül a meccset is megnyerték.

Szombaton sokkal komolyabb erőpróba vár a Paksra, az NB I-es Kecskeméttel mérkőznek meg Kis Károly tanítványai – a Fehérvári úti stadion műfüves pályáján.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PAKSI FC–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 1–0 (0–0)
Paks, 100 néző. Vezette: Rácz Z.
Paksi FC, 1. félidő: Pokorni – Heffler T., Fiola, Gévay, Csehi T. – Sifter – Bartha, Magasföldi, Böde (Kiss T.), Szatmári L.– Hrepka. 2. félidő: Pokorni – Máészáros I., Lakatos G., Éger, Szabó J. – Sipeki (Bohner), Fiola – Heffler N., Kiss T., Vayer – Montvai. Vezetőedző: Kis Károly
SZTK: Kozma T. (Dénes) – Nagy T. (Csák), Csiszár Z., Szamosszegi, Szamosi – Barna Zs. (Király), Lannert (Csepregi) – Hullám (Bonifert), Somorjai (Ngalle), Varga Z. (Fekete L.) – Márkus (Bölcsföldi). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Montvai (78.)

 

SIÓFOK–VESZPRÉM 1–0

A Siófok színeiben pályára lépett három új szerzemény (Ribánszki László, Nagy István, Simon Attila), valamint a paksi Tamási Gábor, az NB III-as csapatból Balogh Tamás és egy próbajátékos, az ősszel az NB II-es Szigetszentmiklósi TK-ban három bajnokin pályára lépő, egy gólt szerző Krómer Patrik – tudósít a siófokiak hivatalos honlapja, a bfc-siofok.hu.

Hosszú kihagyás után Kanta Szabolcs is játéklehetőséget kapott, sérüléséből felépülve hasznára volt a csapatának. Szerepe volt a meccs egyetlen góljában is: Bojan Bozsovics az ő átadásából volt eredményes – igaz, Kádár kapus hibája is kellett ahhoz, hogy a labda a hálóba guruljon.

A következő mérkőzésükön (szombaton 13 órakor) a siófokiak a Vácot fogadják.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SIÓFOK–VESZPRÉM FC 1–0 (1–0)
Siófok, 50 néző, Vezette: Pákász
SIÓFOK: Ribánszki (Milinte) – Mogyorósi (Balogh T.), Fehér Zs., Lengyel D., Pécseli (Fejes) – Bozsovics (Lattenstein), Horváth A. (Tamási G.), Kanta Sz. (Kecskés), Melczer – Nagy I. (Krómer), Sowunmi (Simon A.)
VESZPRÉM: Kádár (Varga Zs.) – Garai, Hegedűs Gy., Császár, Bosnjak – Nikolin, Molnár Z. (Ihász), Hevesi-Tóth (Farkas L.), Leitold (Czvetkó) – Thiago, Bali
Gólszerző: Bozsovics

 

HALADÁS–PÉCSI MFC 1–1

Siófokon találkozott a Haladás a Péccsel, ám a két élvonalbeli klub nem bírt egymással. Az 1–1-re végződő mérkőzés kétszer ötvenöt percig tartott, a vezetőedzők sort cseréltek a szünetben. A Haladás az első játékrészben szerezte meg a vezetést: bal oldali akció után Ugrai Roland lépett a labdáért a balösszekötő helyén, majd felnézett, és a tizenhatosról jobbal a bal alsó sarokba lőtt – tudósít a haladasfc.nyugat.hu.

A pécsiek részéről Regedei Csaba volt eredményes – még szintén az első játékrészben, így a szünet előtt kialakult az 1–1-es végeredmény.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HALADÁS–PÉCSI MFC 1–1 (1–1)
Gólszerző: Ugrai, ill. Regedei
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik