S. T. J. 2020.01.18 23:26 Frissítve: 2020.01.19 00:38

Schäfer és a túl nagy ugrás; Botka keresi a helyét a kezdőcsapatban

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

• Schäfer András Dunaszerdahelyen folytatja a pályafutását. A Serie A-ban szereplő Genoa kölcsönadta a magyar labdarúgót, aki lapunknak elmondta: sok tapasztalattal gazdagodott Olaszországban, a nyelvet is megtanulta, de tény, hogy az előző évben nem játszhatott. Úgy véli, talán túl nagy ugrás volt a magyar bajnokságból az itáliai élvonalba szerződnie. A DAC már a múlt nyáron meg akarta szerezni, s most a menedzserével és a családjával egyeztetve a felvidéki folytatás mellett döntött, ahol három magyar futballistával is együtt játszhat.

• Spanyolországban készül az OTP Bank Liga folytatására a Ferencváros. A bajnoki éllovas hátvédje, Botka Endre a Nemzeti Sportnak elmondta: nincs könnyű helyzetben a csapatba kerülésért zajló harcban. A védelem közepén Miha Blazic, Abraham Frimpong, Lasa Dvali mellé visszatért Otigba Kenneth, míg a jobb oldalon Lovrencsics Gergő kirobbanthatatlannak tűnik. A kétszeres válogatott Botka azt mondta, noha szerepelt a bekksor közepén, valójában szélsőhátvédnek tartja magát. Arról is beszélt, hogy ideje lenne megszereznie az első bajnoki gólját zöld-fehérben.

• Szlovénia ellen játssza második mérkőzését a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében a magyar válogatott. Pikáns meccs vár a mieinkre, hiszen az ellenfél hat játékosa (Blaz Blagotinsek, Dean Bombac, Borut Mackovsek, Nik Henigman, Mario Sostaric és Gasper Marguc) a magyar élvonalban légióskodik. Ráadásul december óta Ljubomir Vranjes a szlovénok szövetségi kapitánya; a 46 éves svéd szakember 2017 júliusa és 2018 októbere között kilenc hivatalos meccsen ült a magyar válogatott kispadján. Hogy milyen emlékekkel távozott tőlünk, az is kiderül helyszíni tudósításunkból.

• Junior mellékletünk vendége ez alkalommal a 100 méteren tizenegyszeres, 200-on négyszeres magyar bajnok sprinter, Kovács Attila, aki Ben Johnson és Carl Lewis társaságában ott volt az 1987-es római atlétikai világbajnokság 100 méteres síkfutódöntőjében. Magyar vágtázó sem előtte, sem utána nem szerepelt a versenyszám fináléjában vb-n. Kovács akkor ötödik lett, később Johnsontól doppingügye miatt elvették a győzelmet, így a negyedik helyre lépett elő. Lapunknak arról is beszélt, hogy 18 évesen indult a pályafutása, s azt is elmondta, elképzelhetőnek tart-e manapság ilyen késői kezdést.

2020.02.24 22:16:42

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.