Rudolf maradni akar, de a DVSC túladna rajta

Vágólapra másolva!
2010.01.08. 08:29
null
Rudolf a Bajnokok Ligájában nagyszerűen játszott a Fiorentina ellen (Fotó: Mirkó István - archív)
Címkék
Legjobb, egyben legértékesebb labdarúgóját veszítheti el a DVSC-TEVA, ha a vezetőség nem változtat a Rudolf Gergely eladásával, illetve szerződtetésével kapcsolatos üzletfilozófiáján. A válogatott csatárt nyárig köti megállapodás a Lokihoz, s bár hosszabbítana, a debreceniek jó pénzt remélve megszabadulnának tőle.

 

Érdekellentétek Debrecenben.

A BL-csoportkör miatt jelentősen megnőtt Rudolf Gergely (és szinte valamennyi DVSC-játékos) értéke: nem csoda, hogy a gólerős támadót piacra dobja a Debrecen. Tavaly 400 ezer euróért vihette volna az 1860 München, az idén azonban dupla pénzt várnak érte.

Csakhogy Rudolf Gergely maradni akar.

„Jól érzem magam a városban, jó a csapat, elfogadott a közönség, remek sikereket értünk el az elmúlt szezonban, nem szívesen váltanék – mondta érdeklődésünkre a csatár. – A szerződésem június végén lejár, s többször is egyeztettem az illetékesekkel a folytatásról, ám a jelek szerint egyoldalú a vonzalom. Míg én maradnék, a klub, úgy tűnik, nem tart igényt a szolgálataimra, mindenáron el akar adni. Nincs más választásom: kivárom a szerződés lejártát, s aztán, ha nem változik a helyzet, bármennyire is megszerettem Debrecent, búcsút intek a csapatnak. Nem titok, több együttes is megkeresett, s ha nem jutok egyezségre a DVSC-vel, napokon belül előszerződést kötök egy számomra megfelelő ajánlatot kínáló klubbal."

Világos beszéd. Nyilvánvalóan a pénz az, ami egyelőre távoltartja egymástól a feleket: a DVSC reméli, hogy még ezen a télen nagyobb summát kasszírozhat Rudolf Gergelyért. Utóbbi azonban pontosan tudja, hogy ez a Loki utolsó esélye, és a klub kényszerhelyzetben van, így saját maga választhatja meg a feltételeket. Úgy tudjuk, a futballista egy évre mintegy háromszázezer eurót kér (ez kb. nyolcvanmillió forint) – ezzel nyilván jól jár, és jól járhat a Loki is, ha a következő télen (mondjuk újabb sikeres BL-szereplésnek vagy válogatottbeli menetelésnek köszönhetően) a mostaninál is drágábban adhatná el Rudolfot. Csakhogy a debreceni vezetőknek a jelek szerint nem éri meg ez a nyolcvanmilliós pluszköltség a későbbi hozamért, így megmerevedtek az álláspontok.

Ezért hiába a debreceni igyekezet, Rudolf Gergelyt egyszerűen képtelenség eladni, hiszen ha az élő szerződésű labdarúgó maradni akar, a jog szerint megteheti. A Loki vezetői egyelőre nem akarták kommentálni a támadó szavait.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik