Remili vezérletével elődöntős az Újpest

Vágólapra másolva!
2012.03.13. 17:51
null
Remili vezérletével könnyedén jutott tovább az Újpest (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az Újpest hazai pályán 4–0-ra nyert a másodosztályú Baja ellen, így 7–1-es összesítéssel az elődöntőbe jutott, amelyben a Debrecen vagy a Kaposvár lesz majd az ellenfele. Remili Mohamed két gólt és két gólpasszt jegyzett a találkozón.

 

A bajai első mérkőzésen az újpesti együttes magabiztos, kétgólos előnyre tett szert Remili Mohamed és az akkor csereként két gól szerző Kabát Péternek köszönhetően. Előbbi ezúttal is a kezdőben kapott lehetőséget Zoran Szpisljak vezetőedzőtől, és ezúttal nem várt a második félidőig a góllal. A harmadik percben egy hazai szabadrúgást követően rossz helyre mentett egy védő, így Remili közelről bombázhatott Herbert kapujába (1–0).

A folytatásban is a lila-fehérek maradtak támadásban, bő húsz perccel később pedig már 2–0-s újpesti vezetést mutatott az eredményjelző – ekkor Pollák Zoltán volt fejjel eredményes Remili beadása után. Még az első játékrészben ismét villant a hazai együttes, Remili ismét az előkészítő szerepében jeleskedett, bal oldali beívelését a belga Nikolas Proesmans fejelte a hálóba (3–0).

Bognár György együttese majdnem szépített a szünet előtt: előbb Kormos fejelt a kapu fölé, majd Berdő tekert távolról centikkel a jobb kapufa mellé.

Fordulás után ismét Remili került a középpontba: az arab származású középpályás az 54. percben remek cselek után jobbról hatalmas gólt lőtt a hosszú felsőbe (4–0).

Barczi Dávid később megszerezhette volna a hazaiak ötödik gólját, ám az újpesti középpályás hatalmas helyzetben csúnyán a kapu fölé durrantott.

A másodosztályú Baja nem tudta megnehezíteni az Újpest dolgát, amely így 7–1-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé, ahol a Debrecen lesz az ellenfele.

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ÚJPEST–BAJA 4–0 (3–0)
Szusza Ferenc Stadion, 1812 néző. Vezette: Varga L. (Varga G., Kovács II. Gábor)
ÚJPEST: Balajcza – Nagy P., Dvorschák, Litauszki, Pollák – Simon K. (Kovács D., a szünetben), Proesmans, Vasziljevics (Markovic, a szünetben), Remili (Lázár B., 63.) – Barczi, Rajczi. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
BAJA: Herbert – Szauter, Burucz, Forgács, Kőbányai – Villám, Berdó (Szöllősi T., a szünetben) – Csovics (Szabó N., a szünetben), Bakos, Szöllősi F. – Kormos (Lógó, 57.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Remili (1–0) a 3., Pollák (2–0) a 18., Proesmans (3–0) a 37., Remili (4–0) az 52. percben
Továbbjutott: az Újpest, kettős győzelemmel, 7–1-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak: – Az első félidőben lényegében minden eldőlt. Akkor három gól tudtunk szerezni, de nekem mégis a második játékrész tetszett jobban. Sokkal több volt ekkor a veszélyes támadásunk és a helyzetünk is.
Bognár György: – Nem volt kétséges, melyik csapat jut tovább. Gyorsaságban abszolút jobb volt az ellenfél. Mire kitalálták a játékosaim, hogy mit szeretnének, az újpestiek már rég leolvasták. Kijött az osztálykülönbség.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik