Nemzetisport.hu 2012.02.29 07:31 Frissítve: 2015.02.12 01:11

REAC: a tulajdonos csak kapkodja a fejét a keddi őrizetbe vételek után

Mint arról kedden beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki K. Vince, Cs. Gergő, K. András, V. Zoltán, K. Balázs, E. Károly jelenlegi, illetve volt futballistákat.

A közelmúltban előállított S. Balázzsal, illetve a már korábban meggyanúsított H. Gáborral már nyolc olyan játékos érintett, aki korábban szerepelt a REAC-ban. A gyanú szerint a kedden kihallgatott játékosok 2007 és 2009 között nyolc NB I-es, illetve Ligakupa-mérkőzés eredményét befolyásolták.

„Szóhoz sem jutok, csak kapkodom a fejem – hüledezett Forgács József, a REAC tulajdonosa. – A csapat vezetőedzője, Mátyus János az öltözőből hívott fel, hogy a nyomozók elvitték Gergőt a délelőtti edzés előtt. További részleteket nem tudok, hiszen senki sem tájékoztatott. Hallom és olvasom a híreket, újságírók szegezik nekem a kérdéseket. Annyira megdöbbentem, hogy fogalmam sincs, mit mondjak. Egész nap dolgoztam, elvégre a gyárnak mennie kell, a termelés nem állhat le. Nem hagyhattam ott tehát csapot-papot, a német delegációt. Az egyik gyanúsított, Balázs az alkalmazottam, itt dolgozik a gyárban, ha épp nincs gyakorlás vagy mérkőzés. Neki edzésen kellett volna lennie. Nem tudom, hol járt, amikor őrizetbe vették. Komolyan, úgy érzem magam e pillanatban, mint aki megbuggyant.”

Forgács József korábban, S. Balázs előállítása után is mély megdöbbenésének adott hangot, és aláhúzta: „Tanácstalan vagyok. Abban sem vagyok biztos, hogy érdemes volt-e annyi energiát fektetnem a labdarúgásba...”

2020.02.22 23:10:00

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az Újpestnek is meg kell találnia a megmentőjét. Vagy ha ez nem megy, akkor a megmentőnek az Újpestet. A magyar futball egészének jövője miatt is.

2020.02.22 22:52:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A bajnok három gólt kapott az első félidőben, és innen már nem állt fel, szépíteni is képtelen volt.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

Lanzafame előbb kihagyott, majd értékesített egy büntetőt – Knezevic a hajrában egyenlített.

2020.02.22 09:17:28

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Nikolics tizenegyest hibázott • A zalaegerszegiek nem bírták el az emberhátrányt és a sok hibát.