A ferencvárosi Ramírez sokat tanult az MU szélsőjétől - újra válogatott lenne

Kántor Barnabás, Molnár PéterKántor Barnabás, Molnár Péter
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 17:25
null
Cristian Ramírez első mérkőzései kiválóan sikerültek a Ferencvárosban – a Magyar Kupában még gólt is szerzett (Fotó: Veres Viktor)
Nem mindennap érkezik dél-amerikai válogatott labdarúgó az NB I-be, a Ferencváros azonban a télen kölcsönvette az ecuadori nemzeti tizenegyben már pályára lépő Cristian Ramírezt. A 20 éves balhátvéddel kapcsolatos érdekességeket korábbi cikkünkben szedtük össze, most a játékost is megkérdeztük, aki elmondta, miként élte meg, hogy nem sikerült a Dortmundba, illetve a Tottenhambe szerződnie, és milyen érzés volt együtt játszania Antonio Valenciával, a Manchester United szélsőjével.

 

– Igaz, hogy a Dortmund és a Tottenham is próbajátékra hívta?
– Igen, kétezer-tízben a Dortmundnál voltam, később a Tottenhamnél – nyilatkozta Cristian Ramírez a Nemzeti Sport Online-nak. – Gyakorlatilag minden rendben volt, de akadtak olyan problémák, amiket nem tudtak megoldani. Mindenesetre hasznomra vált ez a lehetőség, hiszen tizenhat évesen Európába kerültem, így hamar tapasztalatokat gyűjthettem itt.

– A Dortmundnál az UEFA, a Tottenhamnél a Premier League szabályai miatt nem jött össze a szerződés. Nem érezte úgy, hogy ez csak kifogás volt, és pusztán nem felelt meg?
– Nem, de természetesen mindkét esetben, amikor kiderült, hogy nem jön össze a lehetőség, igencsak szomorú voltam. Ecuadorban minden futballista álma Európába jönni, hiszen itt vannak a legjobb bajnokságok. A családom is támogatott benne, hogy átköltözzek. Édesapám mindig azt mondta, tovább kell mennem ezen az úton, sohasem szabad feladnom. Jól kell teljesítenem, és jönnek az újabb lehetőségek. Így is lett.

– A Ferencvárosban egy rutinos német játékossal, Philipp Böniggel kell megküzdenie a balhátvéd pozíciójáért. Az eddigi találkozókon rendre ön volt ott a kezdő tizenegyben. El is dőlt a kérdés?
– Nagy ambíciókkal érkeztem a Ferencvároshoz, úgy érzem, kiváló lehetőség a számomra, hogy a Fradinál játszhatok. Természetesen mindenki a lehető legtöbb időt szeretné a pályán tölteni, a balhátvéd posztján is konkurenciaharc alakult ki, ami nagyon jót tesz a csapatnak. Nem dőlt el ez a kérdés, száz százalékot kell nyújtani az edzések során, ezt pedig Philipp is pontosan tudja. Minden mérkőzés előtt a vezetőedző és a szakmai stáb feladata eldönteni, melyikőnk legyen a kezdő tizenegy tagja, mi a legjobb a csapatnak és a taktikának.

– Hartwig Hasselbruch, a Kicker szakértője az NSO érdeklődésére azt mondta önről, támadásban kiváló, de védekezésben van még hová fejlődnie.
– Elismerem, valóban jobban szeretek támadni… Ugyanakkor a védekezéssel sincs semmi problémám, szerintem azt is meg tudom oldani. Igaz, van még hová fejlődnöm, és ez így van más téren is, de fiatal vagyok, úgyhogy ez természetes.

– Milyen érzés volt Antonio Valenciával, a Manchester United szélsőjével együtt játszani?
– Nyugodtan mondhatom, Antonio Valencia Ecuador legértékesebb és legjobb futballistája, akinek nevét egész Európa megtanulhatta. Hatalmas élmény volt együtt játszanom vele, nagyon boldog voltam, hogy lehetőségem nyílt rá. A felkészülési mérkőzések során több fiatal is lehetőséget kapott a válogatottban, az idősebb játékosok pedig igyekeztek segíteni nekünk. Ez alól természetesen Valencia sem volt kivétel, ő is nagyon segítőkész volt, rengeteget tanultam tőle.

– Amióta legutóbb a válogatottban pályára lépett, új szövetségi kapitány került a nemzeti tizenegy élére, Reinaldo Ruedát Gustavo Quinteros váltotta. A Fradiban nyújtott teljesítménye jó ajánlólevél lehet egy újabb meghívóhoz?
– Az új szövetségi kapitánnyal új szakmai stáb is érkezett a válogatott élére. Természetesen ők is tisztában vannak azzal, hogy azok, akik az elmúlt időszakban meghívót kaptak, jelenleg hol futballoznak. Nemcsak Ecuadort és Dél-Amerikát figyelik, az Európában játszó légiósok teljesítményét is követik. Abban tehát biztos lehetek, hogy ha jó teljesítményt nyújtok, annak híre eljut Ecuadorba is. Bízom benne, hogy így lesz.

Ramírezt a szurkolók is hamar megkedvelték
Ramírezt a szurkolók is hamar megkedvelték

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik