Rajczi Péter hárommeccses eltiltást kapott

Vágólapra másolva!
2010.03.23. 17:16
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén hárommeccses eltiltással sújtotta Rajczi Pétert, az Újpest válogatott támadóját, aki a hétvégi Pápa ellen 1–0-ra elveszített bajnokin szándékosan megütötte Tóth Gábort. Az újpesti támadót tettéért a játékvezető kiállította.

 

Rajczi Péter góljairól egyelőre lemondhatnak az újpestiek (Fotó: Németh Ferenc)
Rajczi Péter góljairól egyelőre lemondhatnak az újpestiek (Fotó: Németh Ferenc)

Az azonnal pirossal kiállított Rajczi Péter legalább kétmeccses eltiltásra számíthatott, illetve arra, hogyha a kilenctagú bizottság szándékos ütésnek nyilvánítja tettét, akkor az eltiltás növekedhet.

Rajczi Péter nem először kerül közelebbi kapcsolatba a testülettel. Legutóbb alig egy hónapja, március elején kért meghallgatást, miután rálépett Eugene Eyah Fomumbodra, ám a fegyelmi bizottság felmentette, mivel nem látott szándékosságot a kameruni légiós elleni szabálytalanságnál.

Az újpesti sportigazgató, Kovács Zoltán hétfőn jogosnak minősítette a kiállítást az ujpestfc.hu-nak adott nyilatkozatában. A sportigazgató így vélekedett Rajczi Péter kiállításáról:

„Visszanéztem a kiállítást legalább húszszor. Petit nyilvánvalóan provokálták az egész mérkőzés folyamán, de a találkozó előtt felhívtam a figyelmét, hogy készüljön fel erre. Bármennyire is védem a játékosokat és bízom bennük, ami mindig is így lesz, de azt el kell ismerni, hogy a szabályok értelmében a szándékot is büntetni kell. Nem volt nagy ütés, de ütésnek minősül. Persze vitatkozhatunk azon, hogy a játékvezetők mindig a szabályok szellemében járnak-e el, de Kassai Viktor és asszisztensei most így tettek, és bízom benne, hogy a jövőben is - nem csak Újpest-mérkőzésen - teszik mindezt.”

Willie McStay, a lilák trénere ugyanakkor túlzónak tartotta a piros lapot.

Az fb az Újpestet köztartozás mentességi igazolás be nem benyújtása miatt 100 000 forint pénzbüntetés megfizetésre kötelezi. A Megyeri útiak következő két hazai bajnokijukon 15 fővel kötelesek növelni a rendezői létszámot, valamint szövetségi ellenőrt fogadni – ez az ára a DVTK elleni meccsen tapasztalt rendezési hiányosságoknak. Ugyanakkor Takács Zoltán 3 mérkőzéses eltiltását 2 mérkőzésre csökkentette a bizottság. Szasa Sztevanovicsot, a Győr kapusát 1 mérkőzésre tiltották el.

Az NB II-ben MTK II trénere, Cseh András visszaesőként három, a Videoton II mestere, Varga István két mérkőzésen nem ülhet a kispadon.

Az fb keddi döntéseinek teljes listáját itt olvashatják!

RAJCZI KIÁLLÍTÁSA 1:04-NÉL
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik