Rajczi állítja, véletlenül taposta meg Eugene-t

Vágólapra másolva!
2010.03.02. 09:12
null
Rajczi (balra) többször is találkozott Eugene-nal a Győr elleni meccsen (Fotó: Czagány Balázs)
Címkék
Durvaság vagy véletlen? Egy ámokfutó újabb alattomos belépője vagy szerencsétlen baleset? Az újpesti Rajczi Péter és a győri Eugene Fomumbod találkozása még sok vitára adhat okot.

Rálépett a földön fekvőre, vagy csak balszerencsés mozdulat történt?

Erről megy a vita az Újpest–Győr bajnoki mérkőzés (0–3) után.

Dusan Vasziljevics, a lilák játékosa ollózni akar a győri kapu előtt, Eugene Fomumbod azonban elfejeli előle a labdát, mire az újpesti véletlenül fejbe rúgja a védőt, aki elesik. Ekkor érkezik Rajczi Péter, magasra emelt térddel, és rálép a győri futballistára – igen érzékeny helyen.

„Ez abszolút véletlen eset – mondta Rajczi Péter. – Elém esett a győri védő, miközben én a felpattanó labdát néztem, arra mozdultam, amikor véletlenül ráléptem. Még vigyáztam is rá, mert átdobtam magam rajta, nehogy sérülést okozzak. Ezt az esetet felfújni szerintem felháborító. Az egész meccs nem volt sportszerűtlen, nekem sem volt célom, hogy sérülést okozzak, szóval ez nem volt szándékos mozdulat. Ha rosszindulatúan közelítünk a dologhoz, akkor újra meg lehet találni engem, be lehet állítani durva játékosnak. Amikor a ferencvárosi Rafe Wolfe belém könyökölt, és hat öltéssel kellett összevarrni a szám, akkor én nem sírtam, és senki sem vizsgálódott. Ha meg akarom taposni, akkor nem kelt volna fel a srác."

A Sport Tv összefoglalójában is bemutatták az esetet, és az egykori újpesti, ma győri Tokody Tibor így kommentálta: „nem biztos, hogy ez szándékos volt, de csúnya jelenet. Tudjuk, hogy Rajczi Péter sokszor alattomos dolgokra is képes." Az ETO kapusa, Szasa Sztevanovics egyenesen biztos abban, hogy szándékos durvaság történt.

„Na, Tokody Tibor csak ne okoskodjon – replikázott Rajczi Péter. – Biztos az fáj neki, hogy nem tudott visszajönni Újpestre."

Az Újpest sportigazgatója, Kovács Zoltán amondó: nem hisz a szándékosságban.

„A meccsen nem láttam, mi történt, az összefoglalóban azonban igen – fejtette ki az egykori csatár. – Azóta sokszor megnéztem a felvételt, és nem vagyok bizonyos abban, hogy szándékosság történt. Tudom, hogy Péter néha elveszti a fejét, de most nem vagyok meggyőződve a durvaságról, ez valószínűleg vétlen eset volt. Nekem azt mondta, nem volt szándékos a mozdulat, s én hiszek neki."

RAJCZI ESETE EUGENE-NAL

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik