Puskás-Suzuki-kupa: Real-veréssel tornagyőztes a Honvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.06. 18:20
null
A Honvéd negyedik alkalommal nyerte meg a tornát (Fotó: MTI)
A Budapest Honvéd sikerével ért véget a 2015-ös Puskás-Suzuki-kupa. A fővárosi együttes negyedszer diadalmaskodott az U17-es csapatok számára nyolcadik alkalommal kiírt viadalon, miután a fináléban tizenegyesekkel legyőzték a Real Madridot.

 

A kispestiek nagyszerűen kezdték az összecsapást, hiszen egy labdaszerzés után már a nyolcadik percben vezetést szereztek, egy parádés indítás után Vajda Roland 8 méterről, balról a bal alsó sarokba lőtt (1–0).

Az első félidő hajrában aztán egyenlített a Real, Daniel Gómez Alcón 19 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, harmadik gólját szerezve a tornán (1–1).

De a szünetre így is a magyar együttes mehetett előnnyel, Soós Dávid az utolsó percben balról végezhetett el szabadrúgást, a betekert labdát Tömösvári megcsúsztatta, a labda pedig egy pattanás után a bal oldali kapufáról vágódott a hálóba (2–1).

A második félidő aztán elsöprő Real-fölényt hozott, a madridiak gyakorlatilag egykapuztak a szünet után, de Vajda Dániel parádés napot fogott ki, bravúrok sorát mutatta be, volt olyan, amikor néhány másodperc alatt háromszor is ziccert is hárított.

A hajrában azonban Daniel Gómez ismét mattolta a magyar kapust, egy bal oldali beadás után fejjel volt eredményes, így jöhetett a tizenegyespárbaj (2–2).

Itt a madridiak a második körben a lécre lőttek, a harmadikban a bal oldali kapufát találták el, a negyedikben pedig Vajda védett, így bár egyszer a magyar csapat is hibázott, a Honvéd örülhetett.

PUSKÁS-SUZUKI-KUPA

DÖNTŐ
Budapest Honvéd–Real Madrid (spanyol) 2–2 (2–1) – 11-esekkel 3–1

KORÁBBAN

A 3. HELYÉRT
Hagi Akadémia (román)–Feyenoord (holland) 1–0 (0–0)

AZ 5. HELYÉRT

Puskás Akadémia–Panathinaikosz (görög) 2–1 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik