PAFC: együttműködés a brazil sztárcsapattal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 17:51
null
A Flamengo szorosabbra fűzné a kapcsolatot a Puskás Akadémiával (Fotó: pfla.hu)
A Puskás Akadémia szorosabbra fűzi kapcsolatát Brazília egyik legnépszerűbb egyesületével: az NB I-ben szereplő futballklub a hivatalos oldalán számolt be arról, hogy együttműködési szándéknyilatkozatról állapodott meg Mauricio Roberto Gomes de Mattos, a Flamengo alelnöke és Takács Mihály, a felcsútiak főigazgatója.

 

A több mint 40 milliós szurkolótáborral rendelkező Flamengo idén első dél-amerikai alakulatként vett részt a Puskás–Suzuki-kupán. A rióiak első nekifutásra a harmadik helyen végeztek, ám szándékaik szerint egy év múlva visszatérnek, hogy megnyerjék a trófeát.

„Kiváló torna volt, a szervezés minősége és a helyszín is egyszerűen lenyűgözött mindnyájunkat, nagyszerű érzésekkel távozom innen, köszönöm mindenkinek, hogy ilyen fantasztikus élményekkel gazdagodhattunk – mondta a brazil klub elöljárója. – Nagyon várjuk, hogy megkapjuk a meghívást a következő alkalomra, és ha Isten is úgy akarja, jövőre aranyéremmel térhetünk haza.”

„Azon dolgozunk, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki a Puskás Akadémiával, olyan kooperációt szeretnénk létrehozni, amely mind az önök intézménye, mind a Flamengo számára komoly előnyökkel járhat. Ma állapodtunk meg egy együttműködési szándéknyilatkozat kidolgozásáról, valamint azt tervezzük, hogy létrehozunk egy csereprogramot, amelynek keretében az akadémia fiataljai tapasztalatokat szerezhetnek nálunk, megismerkedhetnek a mi módszereinkkel, illetve a mi sportolóink is eljöhetnek ide, a Puskás Akadémiára.”

„Örömmel tölt el, hogy mi vagyunk az első olyan klub Európában, amellyel a Flamengo ilyen szoros kapcsolatot kíván kialakítani – mondta Takács Mihály főigazgató. – A nagyköveti szintű visszajelzés alapján a Puskás–Suzuki-kupa igen magas hírértékkel bírt Brazíliában, s a többi részt vevő klub képviselői és vezetői is egyetértenek abban, hogy a torna világszínvonalú eseménnyé nőtte ki magát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik