B. D. K. 2020.09.15 17:26 Frissítve: 2020.09.17 12:52

Puskás Akadémia: „A magyar futball tíz évvel a román előtt jár”

Dragos Boboc, a nyáron a Puskás Akadémiához igazoló Alexandru Baluta ügynöke a román Digi Sportnak nyilatkozva azt mondta a magyar futballról, hogy tíz évvel a román előtt jár.

Dicsérően beszélt Baluta ügynöke a magyar futballról (Fotó: pfla.hu)


„Az a véleményem, hogy itt, Romániában továbbra is az a felfogás a magyarokról, hogy a futballjuk gyengébb, hogy alattunk van. Ha viszont összehasonlítom a magyar labdarúgást a románnal, akkor az a benyomásom, hogy a magyarok tíz évvel előttünk járnak” – nyilatkozta elismerően Dragos Boboc.

„Sokkal magasabbak a fizetések, és amíg hozzánk Franciaországból vagy Spanyolországból csak a harmadosztályból érkeznek játékosok, addig az ő esetükben az európai ligák élvonalaiból tudnak elhozni rutinos játékosokat. A magyar bajnokság folyamatosan fejlődik, míg a miénk stagnál” – mondta.

„Nagyjából a pénzek hetven százaléka érkezhet a kormánytól, és csak a maradék rész a privát szektorokból. A magyar kormány sokat segít a sportnak, különösen a futballnak, s még a határon túli csapatait is támogatja, mint például a Sepsit.”

Hozzátette, hogy a Puskás Akadémiának tíz edzőpályája van, ezek közül négy fűtött, valamint saját orvosi részleggel és a stadionhoz közel egy campusszal is rendelkezik. Megjegyezte: kellemesen lenyűgözte mindaz, amit látott a klubnál.

„Szintén kellemes meglepetésként ért a Kisvárda, a csapat új stadionját a Bayern München gyönyörű létesítményéhez, az Allianz Arenához tudnám hasonlítani, annak kicsinyített mása.”

Dragos Boboc arról is beszélt, hogy játékosa, Alexandru Baluta azért választotta a Puskás Akadémiát, mert a Slavia Prahánál nem kapott sok lehetőséget, és olyan csapatnál akart játszani, amelyből ismét esélye lehet bekerülni a válogatottba.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.

2020.09.19 12:19:49

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, BACSKAI JÁNOS

Könnyedén győzött a tartalékos FTC a ráckevei futballünnepen, a hazaiak elérték a céljukat, szereztek egy gólt.