Puskás Akadémia: a felcsútiak ificsapata legyőzte Raúl Realját

Vágólapra másolva!
2019.03.05. 18:00
null
A két edző, Raúl és Mónos Tamás üdvözli egymást a mérkőzés előtt (Fotó: Szöllősi György)<br />
A Puskás Akadémia ificsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a Real Madrid korosztályos együttesét a királyi klub valdebebasi edzőközpontjában. A találkozó egyetlen gólját Skribek Alen szerezte tizenegyesből.

A végzős Puskás-akadémisták 2011 óta minden tavasszal ellátogatnak Madridba, ahol összecsapnak a Real ifistáival, valamint stadionkörúton vesznek részt és megtekintenek egy Bajnokok Ligája-mérkőzést a Santiago Bernabéu Stadionban – idén az Ajax elleni nyolcaddöntős párharc visszavágóját.

Mónos Tamás és a nemrégiben kinevezett Raúl korosztályának csatáját a felcsútiak nyerték, a győztes gólt a 32. percben tizenegyesből Skribek Alen szerezte, aki a második félidőben egyszer a kapufát is eltalálta. A Puskás Akadémia 2000–2001-es születésű játékosokból álló együttese az első korosztály, amely kilenc év alatt felülmúlta a Real Madridot. A spanyolok többnyire 2001-ben született futballistákkal álltak fel.

„Mondtam a srácoknak a mérkőzés előtt, hogy ne izguljanak, ugyanolyan győzelmi esélyeink vannak, mint a Real Madridnak. Ahogy közeledett a kezdő sípszó pillanata, úgy lettek egyre magabiztosabbak a fiúk. A pályán nem voltak megilletődve, férfiasan küzdöttek a győzelemért. Rengeteg jó egyéni produkciót láthattunk, de a siker az igazi csapatmunkának köszönhető. Gratulálok a fiúknak!” – értékelt a Puskás Akadémia hivatalos honlapján Mónos Tamás vezetőedző.

A két klub U17-es csapata a Puskás-Suzuki-kupa tizenegy éves története során többször is találkozott már egymással – például a Pancho Aréna avatóünnepségén 2014-ben, amikor a döntőben a Real 1–0-ra nyert –, ezeket a meccseket beleértve is ez az első felcsúti győzelem.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A Puskás Akadémia korosztályos csapata először győzte le a Real Madridot (Fotó: pfla.hu/Döme László)
A Puskás Akadémia korosztályos csapata először győzte le a Real Madridot (Fotó: pfla.hu/Döme László)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik