S. T. J. 2020.08.04 23:12 Frissítve: 2020.08.04 23:12

Pozitív teszt!; városi rangadó Debrecenben

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Hazatért Luganóból, és már otthon a szüleinél, Kragujevacban pihen a hétfőn befejeződő svájci futballbajnokságot az ötödik helyen záró Lugano légiósa, Holender Filip. A 26 esztendős támadó az utolsó két mérkőzést sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, de minden rosszban van valami jó: a vezetők megengedték, hogy hamarabb hazautazzon. Ehhez persze az is kellett, hogy két fordulóval a vége előtt biztossá váljon a Lugano bennmaradása. Holender a lapunknak adott interjúban elmondta: arra különösen büszke, hogy a bajnoki címet elhódító Young Boys és a harmadik helyen záró Basel elleni győzelem alkalmával is eredményes volt.

Nemrégen érkezett vissza Finnországba, ahol egy hétig karanténban kellett ücsörögnie Galló Vilmosnak, mivel Svédországot a sárga zónába sorolták. A finn élvonalbeli KooKoo jégkorongozója a koronavírus-járvány kitörése után korábbi légióshelyén, Svédországban húzta meg magát, onnan küldte tavasszal „KoroNapló”-bejegyzéseit a Nemzeti Sportnak. A finnek a napokban kezdték el feloldani a korlátozásokat, ami jó hír a Liiga szeptember tizedikére tervezett indulására gondolva is. Galló pályája eddigi legjobb idényét produkálta az előző bajnokságban: 53 meccsen 42 pontot (14 gól+28 assziszt) szerzett, amivel 22. volt a pontrangsorban.

Tata és Cegléd után most Salgótarjánba utazik Ungvári Miklós, ahol részt vesz Hajtós Bertalan utánpótlástáborában, ami nemcsak a fiataloknak, hanem – ahogy azt lapunknak elmondta – neki is sok élményt ad. Az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó Tatán a sportág krémjével gyakorolhatott, s negyvenesztendősen is nagy elánnal vetette bele magát a munkába. Annak különösen örült, hogy képes volt abszolválni a napi három edzést, ott volt a reggeli futásokon is, mint anno juniorként. És visszaköszöntek régi emlékek, amiket Tatán éltek át. Most ő is várja a startjelet, amelyet azonban egyelőre nem tud megadni a nemzetközi szövetség.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.

2020.09.18 19:58:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

Menedzsere, Varga Sándor szerint sem könnyű eset, de már 25 éve az egyik legjobb barátja.

2020.09.20 12:07:19

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A Tiszaújváros vezetést szerzett odahaza a kispestiek ellen, de a címvédő meg sem állt aztán hét gólig.

2020.09.19 12:19:49

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, BACSKAI JÁNOS

Könnyedén győzött a tartalékos FTC a ráckevei futballünnepen, a hazaiak elérték a céljukat, szereztek egy gólt.