Pocsékul sült el Véber pécsi debütálása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 18:30
null
Kanta József (jobbra) duplázott a nyitó fordulóban (Fotó: Pozsonyi Zita)
A labdarúgó NB I 1. fordulójában a Pécsi MFC az MTK Budapest csapatát fogadta. A gól nélküli első félidőben a pécsiek támadtak többet, majd az 59. percben egy öngóllal a vendégek szereztek vezetést, ami után még háromszor voltak eredményesek, így végül négygólos sikert arattak.

 

A pécsiek első tétmérkőzésüket vívták Véber György irányítása alatt, akinek támadó játékszelleme azonnal látszódott a csapaton. A hazai gárda azonnal magához ragadta a kezdeményezést, s bár eleinte az akciók végén az utolsó passzokba csúszott némi hiba, később a fölényük már helyzetekben is megmutatkozott.

Előbb Mohl Dávid 25 méteres lövését blokkolta Németh Ádám játékvezető, majd Pölöskey Péter maradt le centikkel egy életveszélyes beadásról. A túloldalon ezalatt a legveszélyesebb lehetőség Kanta József nevéhez fűződött, aki majd' 30 méterről próbálta meg átemelni a labdát Gőcze Gergő kapuson.

A félidő közepén Márkvárt Dávid lövése kerülte el centikkel az MTK kapuját, majd Pölöskey kotorta közvetlen közelről a kapura a labdát, de ekkor meg Hegedüs Lajos kapus bravúrral védett – gól nélküli állásnál vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő is erőteljes pécsi rohamokkal indult: Heffler Norbert lövése után megint Hegedüsnek kellett védenie, míg Kővári Róbert és Szatmári Lóránd bombája alig kerülte el a kaput. Az 59. percben derült égből a mennykő: öngóllal vezetést szerzett az MTK. Horváth Zsolt lövése megpattant Danijel Romic lábán, és becsapva a másik irányba vetődő Gőcze Gergő kapust, a kapu bal oldalában kötött ki (0–1).

A gól után a hazaiak már nem tudtak újítani, mire a 76. percben újabb gólt szerzett az MTK: Kanta József 22 méteres szabadrúgása után Gőcze vetődve kiütötte a labdát, de az alapvonali játékvezető jelezte, hogy mindezt már a gólvonalon túlról tette (0–2).

Az utolsó pillanatokban jöttek a kegyelemdöfések: a 89. percben a csereként beálló Frank Richárd talált a kapuba egyéni akcióból (0–3), a hosszabbításban pedig megint Kanta volt eredményes szabadrúgásból (0–4).

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
PÉCS–MTK 0–4 (Romic 59. – öngól, Kanta J. 76., 91., Frank 89.)

NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 25., péntek
19.00 Nyíregyháza Spartacus–Debreceni VSC 1–1
Kassai Viktor
Július 26., szombat
16.30 Budapest Honvéd–Dunaújváros PASE 3–0
Farkas Ádám
18.30 Videoton FC–Lombard Pápa 3–0
Vad II István
18.30 Pécsi MFC–MTK Budapest 0–4
Németh Ádám
20.30 Szombathelyi Haladás–Újpest FC (Sport1)
Solymosi Péter
Július 27., vasárnap
16.30 Kecskeméti TE–Ferencváros (Duna)
Iványi Zoltán
18.30 Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC (Sport2)
Bognár Tamás
20.30 MVM-Paksi FC–Győri ETO FC (Sport2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik