PMFC: nincs adótartozás, már tárgyaltak az edzőjelölttel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 08:22
Távolról sem nevezhető diadalmenetnek a Pécs bajnoki szereplése – ráadásul legutóbb aggasztó hírek jelentek meg a klubtulajdonos, Matyi Dezső érdekeltségébe tartozó Pécsi Direkt Kft.-ről.

A beszámolók szerint a milliárdos vállalkozó cége felkerült az adóhatóságnál a nagy adótartozók listájára, mert mindent egybevetve tízmilliárd forintos tartozást görget maga előtt. Adva van tehát a kérdés: jelenthet-e veszélyt ez a PMFC csapatára, illetve a klubot működtető gazdasági társaságra?

„Matyi Dezső érdekeltségébe több cég és cégcsoport tartozik – magyarázta Hargitai János, a kisebbségi tulajdonos egyesület elnöke. – A Pécsi Direkt Kft., valamint a klubot működtető PMFC-Sport Kft. között nincsen kapcsolat: az előbbi vállalkozás tartozása semmilyen formában sem érinti labdarúgócsapatunkat. A PMFC-Sport Kft. jogi és gazdasági szempontból is biztos lábakon áll.

Nemrég megkaptuk az adóhatóságtól a nullás igazolást, nincs adótartozásunk, Matyi Dezső tulajdonos minden korábbi elmaradásért helytállt. Rendeztük a sportvállalkozás helyzetét, most már a város és a klub is egy irányba húz, így minden erőnkkel az utánpótlásképzés fejlesztésén, valamint a stadionépítés előkészítésén dolgozhatunk.”

Nem várnák meg a téli szünetet a pécsiek az új vezetőedző kinevezésével, ám igyekvésnek, netán kapkodásnak nyomát sem látni. A vezetőségnek szegezett „Mikor lesz új edző?” kérdésre egyelőre a hazai szereplőválogatás során jól megszokott feleletek érkeznek csupán, noha Véber György már október 27-én távozott. Azóta Kulcsár Árpád a megbízott edző.

„Szerdán jutottunk el odáig, hogy tárgyalni kezdtünk a kiszemeltünkkel – adott azért némi fogódzót Győri János, a PMFC ügyvezetője. – Nevet, sőt még csak nemzetiséget sem árulhatok el, ezek ugyanis amolyan ismerkedő beszélgetések csupán. Egyeztetjük az igényeket, az elvárásokat, és elmélyülünk a szakmai kérdésekben. Lehet, hogy a héten nem is jutunk egyezségre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik