PMFC: Nem játszhatok a csapattal, az öltözőbe se mehetek be - Pölöskey

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.30. 07:37
null
Pölöskeyvel (jobbra) nem bírtak az MTK-sok (Fotó: Tumbász Hédi)
Pölöskey Péter nem lesz a Nyíregyháza játékosa. A hír alapvetően nem vágja mellbe az embert, az átigazolási szezon már csak ilyen, néhány futballistának összejön az új szerződés, és van, akinek nem. Azonban ha hozzátesszük, hogy a pécsi csatárra – a védő Mohl Dáviddal egyetemben – január eleje óta nem tart igényt a PMFC szakmai stábja, ezért nem készülhet együtt az első csapat keretével, mindjárt érdekesebb a helyzet.



„Mi meg tudtunk állapodni a Nyíregyházával, de a két klub nem jutott egyezségre egymással – vázolta a Nemzeti Sport érdeklődésére Fülöp Ferenc, a labdarúgó menedzsere. – Pétert mindenképp pénzért szeretné elengedi a Pécs, ami meglehetősen furcsa azután, hogy minden különösebb indok nélkül lemondtak róla. Nem teljesen értjük a kialakult helyzetet, arra várunk, hogy felbontsák a szerződését. Ha ez megtörtént volna, már neki és Mohl Dávidnak is lenne új csapata.”

A meghiúsult nyíregyházi lehetőséget természetesen Pölöskey Péter is sajnálja, aki annak ellenére, hogy nehéz időszakot él meg, próbál türelmes lenni.

„Pécsen nem játszhatok a csapattal, és az öltözőbe sem mehetek be – mondta a 26 éves támadó. – Az a baj, hogy amíg az én időm egyre csak fogy, a keretek fokozatosan betelnek. Nem rajtam múlik, hogy mikor tudok mozdulni, nekem nem volt semmilyen követelésem a klubbal szemben. Megpróbáltam felbontani a szerződésemet, de mivel nem távozhatok ingyen, be vagyok szorulva.”

A futballista helyzete azért sem könnyű, mert amíg a legtöbb gárdánál már az alapozás közepén járnak és edzőmérkőzésekre készülnek, ő kénytelen egyedül formában tartani magát.

„Jelenleg Budapesten vagyok, néhány hete az MTK egyik fizioterapeutája segít a felkészülésben. Fizikailag nem vagyok rossz állapotban, ám a társakkal edzés teljesen más, azt nem pótolhatja semmilyen futás.”

Természetesen megkerestük a pécsi klubot is.

„Mivel Pölöskey Péternek és Mohl Dávidnak is évek vannak hátra a szerződéséből, nem mondunk le róluk ingyen, szeretnénk értékesíteni őket az átigazolási piacon – fogalmazott Győri János, a PMFC ügyvezetője. – Nyilván ha tartozna nekik a klub, az más tárgyalási alapot jelentene, de nálunk szó sincs ilyesmiről. Jelenleg az utánpótláscsapattal edzhetnek, használhatják a létesítményt, illetve engedélyeztük, hogy máshol próbajátékon vegyenek részt. Nem akarunk kiszúrni velük, üzletről van szó. Ha van, aki fizet értük, miért bontsuk fel a szerződésüket?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik