HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.05.19 08:42 Frissítve: 2015.05.19 12:30

PMFC: Mi történt itt? Már a gyerekeket sem érdekli… - Jarni

Robert Jarni, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC vezetőedzője úgy véli, nagyszerű idényt futott a pécsiekkel, és megmutatta mindenkinek, edzőként is nagy sikerekre hivatott.

HIRDETÉS
Robert Jarni egy dologhoz azonban képtelen hozzászokni (Fotó: Korponai Tamás)

„Nem féltem a kudarctól annak ellenére, hogy hatalmas fába vágtam a fejszémet. Edzői pályafutásom során először kaptam teljes hatalmat, és én választhattam meg, kivel dolgozhatok, ennek pedig meglett az eredménye, elértük a célt, benn maradtunk az NB I-ben” – mondta a 24sata.hr-nek Jarni.

„Nem volt könnyű a kezdet, a játékosokat rá kellett nevelnem a saját edzésmódszeremre, ráadásul az elején nem hittek bennem, szkeptikusak voltak. Minden karriernek el kell kezdődnie valahol, én pedig örülök, hogy edzőként is bizonyíthattam, megállom a helyem. Nagyszerű munkát végeztünk rövid idő alatt” – tette hozzá a horvát vezetőedző, aki a magyar futballról is szót ejtett.

„Magyarország futballnagyhatalom volt hosszú időn keresztül, ma viszont már a gyerekeket sem érdekli a labdarúgás, nincsenek példaképek. Furcsa ezt látni, mégis mi történt itt? Az azonban biztos, hogy a mostani támogatási rendszert Európa-szerte megirigyelhetnék. A fiatalok képzésére, a stadionok újjáépítésére és felújítására nem sajnálja a pénzt az állam” – mondta Robert Jarni, aki a terveiről is beszélt.

„A szerződésem még két évig érvényes Pécsen, a jövő héten leülünk tárgyalni a jövőről. Meglátjuk, hogyan tovább… Pécs csodaszép város, remekül érzem magam. Egyetlen dolog van csupán, amelyhez képtelen vagyok hozzászokni, a nyelv. A futballhoz szükséges kifejezéseket már megtanultam, de valószínűleg sosem fogok folyékonyan magyarul beszélni…”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.19 11:32:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kövesdiek majdnem sírva mentek haza Újpestről • „Szétcsúszott” a PAFC • Hipp: Az ilyesmit nem könnyű megélni a kispadon.

2018.08.19 00:37:16

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Csak a kezdés csúszott, az ékszer nem.

2018.08.18 18:23:50

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A vendégek az első félidőben tizenegyest hibáztak, fordulás után azonban vesztes helyzetből álltak fel.

2018.08.18 10:45:13

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A fehérváriak több mint egy félidőt emberelőnyben játszva hármat vágtak.

2018.08.18 18:25:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Fontos győzelmet aratott a DVTK a vártnál sokkal gyengébb teljesítménnyel kirukkoló Haladás ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS