nemzetisport.hu 2015.05.19 08:42 Frissítve: 2015.05.19 12:30

PMFC: Mi történt itt? Már a gyerekeket sem érdekli… - Jarni

Robert Jarni, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC vezetőedzője úgy véli, nagyszerű idényt futott a pécsiekkel, és megmutatta mindenkinek, edzőként is nagy sikerekre hivatott.

Robert Jarni egy dologhoz azonban képtelen hozzászokni (Fotó: Korponai Tamás)

„Nem féltem a kudarctól annak ellenére, hogy hatalmas fába vágtam a fejszémet. Edzői pályafutásom során először kaptam teljes hatalmat, és én választhattam meg, kivel dolgozhatok, ennek pedig meglett az eredménye, elértük a célt, benn maradtunk az NB I-ben” – mondta a 24sata.hr-nek Jarni.

„Nem volt könnyű a kezdet, a játékosokat rá kellett nevelnem a saját edzésmódszeremre, ráadásul az elején nem hittek bennem, szkeptikusak voltak. Minden karriernek el kell kezdődnie valahol, én pedig örülök, hogy edzőként is bizonyíthattam, megállom a helyem. Nagyszerű munkát végeztünk rövid idő alatt” – tette hozzá a horvát vezetőedző, aki a magyar futballról is szót ejtett.

„Magyarország futballnagyhatalom volt hosszú időn keresztül, ma viszont már a gyerekeket sem érdekli a labdarúgás, nincsenek példaképek. Furcsa ezt látni, mégis mi történt itt? Az azonban biztos, hogy a mostani támogatási rendszert Európa-szerte megirigyelhetnék. A fiatalok képzésére, a stadionok újjáépítésére és felújítására nem sajnálja a pénzt az állam” – mondta Robert Jarni, aki a terveiről is beszélt.

„A szerződésem még két évig érvényes Pécsen, a jövő héten leülünk tárgyalni a jövőről. Meglátjuk, hogyan tovább… Pécs csodaszép város, remekül érzem magam. Egyetlen dolog van csupán, amelyhez képtelen vagyok hozzászokni, a nyelv. A futballhoz szükséges kifejezéseket már megtanultam, de valószínűleg sosem fogok folyékonyan magyarul beszélni…”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.20 20:40:23

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES TAVASZVÁRÓ II. Itt a felcsúti világválogatott! Pakson továbbra is a magyar játékosokra szavaznak.

2018.02.20 22:08:10

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Azért pedig ne kelljen már elnézést kérni – pontosabban a tényektől elvonatkoztatni –, ha egyes történések kapcsán bele-belebotlunk a honi futball történetének legsötétebb fejezeteibe, s ennek kapcsán megírjuk valakiről az igazat.

2018.02.20 17:55:09

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Debrecen otthon kapott ki, s került nehéz helyzetbe • Az Újpest és a Paks meccse elmaradt.

2018.02.19 23:18:11

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES TAVASZVÁRÓ I. Ez az igazi Haladás? 11 mérkőzés óta veretlen a Hipp-csapat.

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.