nemzetisport.hu 2015.06.19 09:17 Frissítve: 2015.06.19 10:04

PMFC: Matyi Dezső távozik a klubtól - sajtóhír

Továbbra is sok a bizonytalanság a labdarúgó NB I-ből kizárt PMFC-nél, sajtóhírek szerint a baranyai klubtól hamarosan Matyi Dezső tulajdonos is távozik.

„Úgy tudjuk, nemsokára kiderül, mi a megoldás: a hírek szerint a tulajdonos, Matyi Dezső távozni fog. Egyelőre arra a kérdésre sem lehet választ kapni, kik alkotják majd a jövő csapatát, s ki irányítja majd őket” – írja a PMFC helyzetével foglalkozó cikkében a bama.hu.

A baranyai hírportál hozzáteszi, hivatalosan még semmit sem jelentettek be, de a város vezetősége és a klub tulajdonosa, Matyi Dezső már többször is tárgyaltak egymással, s ha igazak a hírek, nemsokára pont kerül az ügy végére. Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint Matyi Dezső távozni fog, a csapatot pedig átveszi az önkormányzat, s Bánki Erik baranyai országgyűlési képviselő hathatós segítségével működtetik majd – ez nyilván csak átmeneti állapot lehet, hosszabb távon bevonnának egy tőkeerős tulajdonost, támogatót, aki a továbblépés anyagi feltételeit biztosítja.

Mivel a háttér még nem tisztázott, azt sem lehet tudni, ki lesz az NB III-ba száműzött csapat vezetőedzője, kik alkotják majd a keretet. A szakmai stábból a külföldiek már távoztak (Robert Jarni vezetőedző és segítője, Szasa Glavas Felcsútra szerződött), csak Kulcsár Árpád maradt, a kapusedző, ifjabb Bogyay Zoltán maradt. Kulcsárnak, aki ősszel ideiglenesen már irányította a csapatot az NB I-ben is, megvan az esélye arra, hogy vezetőedző legyen.

„Akiknek még élő szerződésük van, azokkal egyeztettünk a jövőt illetően, miként olyan játékosokkal is felvettük már a kapcsolatot, akik az új csapatban szerepet kaphatnak – idézi a bama.hu Győri János ügyvezető igazgatót. – A célunk nem lehet más, mint az NB III-as bajnoki cím, ehhez kell megtalálnunk a megfelelő futballistákat.”

2019.07.20 22:15:05

Labdarúgó NB I BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkolókat napjainkban jobban meg kell becsülni, mint bármikor. Hiszen akárhány náció fiai alkothatják a kezdő tizenegyet, Liverpoolban mindig angolul, Madridban spanyolul, a Groupama Arénában, Újpesten vagy Debrecenben magyarul szól a dal.

2019.07.14 11:47:13

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„A magyar játékosok szerepeltetésére és az utánpótlásunkra is nagy hangsúlyt fektetünk.”

2019.07.13 22:34:51

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

2019.07.12 22:48:22

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.07.08 19:54:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elgondolkodhatnánk azon, a zsoldosok mennyire becsülik a magyar élfutballt.