PMFC: két és fél éves szerződést kötöttek a nigériai válogatott csatárral

Vágólapra másolva!
2012.01.16. 09:16
null
Solomon Okoronkwo Matyi Dezső klubtulajdonos társaságában írta alá két és fél éves szerződését a PMFC-hez (Fotó: facebook.com/PMFC)
Címkék
Szombaton már beszámoltunk róla, hogy a Pécsi MFC tárgyalásokat folytat a nigériai válogatott csatárral, Solomon Okoronkwóval, akit azóta már szerződtettek is a baranyaiak. 

„Nálunk töltött három napot, megnézte a várost, az edzéseket, de a tréningekre nem szállt be – mondta Matyi Dezső, a pécsi klub tulajdonosa a Dunántúli Naplónak Solomon Okoronkwóval kapcsolatban. – Úgy éreztem, ez a játékos kell erősítésként a PMFC-nek.” A támadóval két és fél éves szerződést kötött a baranyai klub.

Okoronkwo neve nem ismeretlen idehaza, a norvég Aalesund színeiben 2011 nyarán gólt szerzett az Európa-liga selejtezőjének 2. fordulójában a Ferencváros elleni budapesti találkozón.

SOLOMON OKORONKWO TALÁLATA A FERENCVÁROS ELLEN

A kétszeres nigériai válogatott támadó 2005 és 2008 között volt a Hertha játékosa – leszámítva egy rövid esseni kölcsönadást –, Dárdai Pállal abban az időszakban ismerkedett meg, ő ajánlotta be a PMFC-nek. A nigériai csatár útja azután Oroszországba (Szaturn), majd Norvégiába (Aalesund) vezetett, ahol lejárt a szerződése, így szabadon igazolhatóvá vált.

OKORONKWO LEGJOBB PILLANATAI A HERTHÁBAN

OKORONKWO LEGJOBB PILLANATAI A SZATURNNÁL

„Szimpatikus srác, aki magas, erős felépítésű – idézi az új csatárral kapcsolatban Mészáros Ferenc vezetőedzőt a bama.hu. – Talán a korábban Tatabányán, majd Debrecenben futballozó Kouemahához tudnám hasonlítani. Jót beszélgettünk. Elmondtam neki, hogy a belga Lokerenben több nigériai csapattársam is volt, köztük például Samson Siasia, aki az U20-as válogatott edzőjeként Okoronkwót is többször beválogatta. Elárultam, hogy mindig jobb játékos voltam a honfitársánál, egyben kedvenc edzőjénél, mert én mindig több gólt rúgtam. Ez nagyon tetszett neki, jókat nevetett rajta.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PMFC-NÉL
Érkezett: Samuel Ato (ghánai, Kozármisleny – kölcsönből vissza), Eszlátyi István, Fodor Ferenc, Sólyom Csaba (valamennyi Kozármisleny – kölcsönből vissza), Egejuru Godslove (nigériai, Kozármisleny – kölcsönből vissza), Irakli Kvekveskiri (grúz, Szigetszentmiklósi TK – kölcsönből vissza), Solomon Okoronkwo (nigériai, Aalesund – Norvégia)
Távozik/szabadon igazolható: Fodor Ferenc (?), Egejuru Godslove (nigériai, ?), Petrók Viktor (?), Sólyom Csaba (Kozármisleny), Tóth Zoltán (?), Törtei Tamás (?)
Akivel tárgyalnak: Franklin Anzité (közép-afrikai, Etoile FC – Szingapúr)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik