PMFC: Ilyen nehéz évem még nem volt - Gaál Miklós

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 09:30
A labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC-hez nemrég aláíró Gaál Miklós a pécsi klub honlapjának nyilatkozva mesélt külföldön szerzett tapasztalatairól, illetve a mecseki gárda öltözőjében uralkodó pozitív légkörről.

„Hála istennek, jól érzem magam, de ez köszönhető talán a társaságnak is, mert az öltözőben nagyon jó a hangulat – felelt a pmfc.hu kérdésére a 31 esztendős Gaál Miklós. – Nem gondoltam volna, hogy ennyire pozitív itt a légkör. Ez mindenképpen segítség számomra, a mérkőzések kapcsán pedig kisebb hiányérzet van bennem. A kupameccsen a továbbjutás megvolt, de a Debrecen ellen sokkal több volt bennünk különösen az első félidőben.”Gaál Miklós. – Nem gondoltam volna, hogy ennyire pozitív itt a légkör. Ez mindenképpen segítség számomra, a mérkőzések kapcsán pedig kisebb hiányérzet van bennem. A kupameccsen a továbbjutás megvolt, de a Debrecen ellen sokkal több volt bennünk különösen az első félidőben.”

A korábban éveken át Oroszországban légióskodó, majd Bulgáriában is megfordult balhátvéd a külföldön szerzett tapasztalatairól is hosszan mesélt.

„A beilleszkedés jól ment Oroszországban, mert olyan csapatba kerültem, amelyik előtte tizenkettedik, tizenharmadik volt a bajnokságban, utána viszont felsőházban végeztünk folyamatosan. Ha jönnek az eredmények, jobban összekovácsolódik a csapat is. Életem legjobb évei voltak, nemcsak a futball miatt, hanem mert olyan jó csapategység volt.”

„Az oroszok tudnak inni – mondta Gaál az ottani ünneplési szokások szóba kerülésekor. – Nem azt mondom, hogy megtanultam én is, de minden héten összejárt a csapat. Nem volt sok játékos, rövid volt a kispad, fiatalok voltak és talán pont ezért nagyon együtt volt a csapat. Minden héten legalább kétszer elmentünk úgymond bulizni. Ki volt bérelve egy szórakozóhely vagy egy étterem. Nemcsak a játékosok jöttek le, hanem a gyerekek és a családtagok is. Este tizenegykor ők elmentek, mi meg maradtunk, ha úgy gondoltuk. Ez is közre játszott, hogy nagyon jól éreztük magunkat.”

A Pécshez pályafutása során harmadszor aláíró Gaál beszélt az elmúlt időszak nehéz pillanatairól is.

„Az elmúlt egy évem nagyon rosszul alakult szakmai és pénzügyi szempontból egyaránt. Nem tudtam eligazolni, csak edzeni, utána egy barátom invitálására elmentem Szófiába a játéklehetőség reményében. Ez besült, mert három meccs után megsérültem, amit rehabilitáció követett, szóval ilyen nehéz évem talán még nem is volt” – mondta Gaál Miklós hozzátéve, hogy a mostani idényben a 6-8. hely valamelyikére várja a Pécset, míg a következő bajnoki szezonban már az első hatba kerülést tűzte ki célnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik