PMFC: a cégvezető Elbert Gábor távozik a klubtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 20:32
A Pécsi MFC labdarúgócsapata által a Nemzeti Sport Online-nak eljuttatott hivatalos közlemény szerint távozik posztjáról Elbert Gábor cégvezető.

„Távozik Elbert Gábor, a PMFC-Matias cégvezetője, erről tulajdonosi döntés született” – írta a klub. A cégvezető egy éve, Feleki Attila felkérésére kezdett dolgozni a pécsi csapatnál.

„Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt évben. Mára talán sikerült megteremteni a szakmai alapjait annak, hogy valóban felépíthessünk egy németalföldi klubmodellt. Azt mondjuk mindig: sokkal többet haladtunk tizenkét hónap alatt, mint az ésszerű lett volna, de jóval kevesebbet, mint amennyit szerettünk volna. Különböző okok miatt nem volt egyszerű mindig az alkotásra koncentrálni, és természetesen van bennem hiányérzet is, s nem csak a 12. hely miatt. Ugyanakkor számos területen nagyot léptünk előre és sokan akadtak, akik megértették a célokat és örömmel jöttek velünk. Most olyan öltöző van, amihez jó tartozni, ezek a játékosok, ezzel a szakmai stábbal közép-, hosszútávon nagyon eredményesek lehetnek” – reagált a hírre Elbert Gábor

A PMFC közleménye tulajdonosi döntésként jelöli meg a távozás okát. Vajon emögött az előzi idénybeli eredménytelenség húzódik meg?

„Erre a kérdésre igazából nem tudok válaszolni. Ebben a világban az embernek tisztában kell lennie az erőviszonyokkal, a törvényszerűségekkel. A tulajdonos szabadon dönthet arról, ami az övé és ezt tiszteletben kell tartania mindenkinek! Senkinek nincs oka, sem joga megkérdőjelezni a döntést. S így nekem sem ésszerű ezen gondolkodni és különösen nem illendő a nyilvánosság előtt találgatni, vagy akár filozofálni róla. Ne is várja senki tőlem, hogy egyetlen egy rossz szót mondjak a PMFC-ről, vagy a tulajdonosról. Szeretnék tartózkodni most a sajtószereplésektől is, hiszen néhány napja meghalt édesanyám, akit 10-én temetünk...”

És hogy mire a legbüszkébb Elbert Gábor a Pécsen elvégzett munkával kapcsolatban?

„Nem vagyok büszke, s még kevésbé büszkélkedő típus. Inkább azt mondom, jó érzés látni a saját nevelésű fiatalokat az NB I-ben, akiket a téli változásokat követően lehet ott tudni, ahol a helyük van. Öröm volt, hogy jónéhány játékos azért jött Pécsre, mert bennem bízott (velük szemben most van is némi lelkiismeretfurdalásom) és akadnak még bőven, akik ezért szívesen jönnének, jöttek volna. Az sem rossz jel, hogy a klubépítés látványos elemei miatt külföldről is számos helyről kaptunk pozitív visszajelzést. S főként, hogy a barátságok működnek a sportban, akár ellenfelek között is!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik