PL: a korábbi Fradi-védő a DVTK elleni rendbontásra emlékezett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.04. 12:27
null
A 2009-es balhé a DVTK elleni meccsen (Fotó: NS-archív)
A korábbi Ferencváros- és Sheffield United-játékossal, Matthew Lowtonnal a The Star készített interjút, amelyben egyik magyarországi élményét is felelevenítette, amikor el kellett bújniuk csapattársaival a szurkolók elől.

A jelenleg a Premier League-ben szereplő Burnleyt erősítő jobbhátvéd – eddig mind a hét bajnokit végigjátszotta – 2009-ben, 19 évesen került kölcsönbe az akkor NB II-ben szereplő zöld-fehérekhez.

A feljutó együttesben 11 meccset játszott, az élvonalban ötször lépett pályára és az NB III-ban szereplő tartalékoknál is volt négy találkozója.

2009. október 31-én a Ferencváros a DVTK-t fogadta. A házigazda az 56. percre háromgólos hátrányba került, és bár Tóth Bence révén szépített, a 64. percben nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt a meccs.

„Három-egyes hátrányban voltunk az egyik hazai meccsen, fél óra volt hátra, és a szurkolók úgy döntöttek, hogy lángokba borítják a lelátót, és elkezdték kitépni a székeket a helyükről” – elevenítette fel az emlékeket Matthew Lowton.

„Úgyhogy a meccset félbeszakították, és az öltözőben ragadtunk. Nagyon szenvedélyes fanatikusok voltak. Hallottuk a kinti felfordulás hangjait és a szirénákat, vártunk, amíg a rendőrség lenyugtatja őket” – tette hozzá.

A meccset egyébként 3–0-s gólkülönbséggel a DVTK javára írták jóvá.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA



NÉZŐTÉRI ÉS MECCS UTÁNI FELVÉTELEK


A 2009-es balhé (Fotó: NS-archív)
A 2009-es balhé (Fotó: NS-archív)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik