S. T. J. 2020.09.14 00:01 Frissítve: 2020.09.14 00:12

Pesten nyert a Várda és a ZTE; Mugellói roncsderbi

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

Hiába pihentem ki magam, ugyanúgy csalódott vagyok amiatt, ahogyan kezdtünk – mondta lapunknak Bíró Blanka, az FTC-Rail Cargo Hungaria válogatott kapusa, aki ugyan kimagaslóan jól védett, ám csapata 26–25-re kikapott a hazai pályát jelentő Érden az orosz Rosztov-Dontól a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Szerinte a vereség fő oka az volt, hogy hiányzott a Ferencváros védekezéséből a legutóbbi mérkőzéseken már látott keménység, feszesség. Hozzátette: így nem lehet kezdeni, pláne olyan csapat ellen, amely könyörtelenül kihasználja ellenfele hibáit, elég csak az indításgólokra gondolni.

A 35. életévét szombaton betöltő Martin Stranovsky bátyja, a korábbi szegedi jobbszélső, Tomás nyomdokaiba lépett, miután igent mondott Juan Carlos Pastor hívó szavára. Az egyik, ha nem a legjobb szlovák játékosnak tartott fiatalabbik Stranovsky azért került képbe a Szeged férfi kézilabdacsapatánál, mert a tavalyi csonka idényben folyamatosan sérüléssel bajlódó izlandi Stefán Sigurmannsson továbbra sem egészséges, ezért a balszélső poszton a veterán Jonas Källman helyetteseként a 19 esztendős Bajus Brunó maradt. Az Ademar León és a Barca korábbi kézilabdázója a Tatran Presovnál azután vált szabadon igazolhatóvá, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva az eperjesiek egyoldalúan felbontották a 96-szoros szlovák válogatott 2021 nyaráig szóló szerződését.

Hetvenöt évvel ezelőtt hunyt el a magyar labdarúgás történetének egyik legszínesebb egyénisége, Schaffer Alfréd (1893–1945). A Népsport mellékletünkben most kezdődő sorozat első részéből kiderül, miként került a csatár Münchenbe, a Wacker csapatához. Szerződtetéséhez állítólag szükség volt egy mesteri trükkre is, a Német Labdarúgó-szövetség ugyanis először megtagadta a magyar szerzemény játékengedélyének kiadását. Spéci később dicstelen körülmények között távozott a bajor fővárosból: a német lapok egy kivételével kikezdték, nem egy gyalázkodó hangnemben írt róla.

2020.10.20 09:28:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Balogh magára talált a Honvédban. Cseri szerint hiba lenne temetni a Mezőkövesdet. Hahn négygólos, nem öt.

2020.10.18 14:09:35

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Márton Gábor csapata három perc alatt fordított, de nem tudta megtartani az előnyét.

2020.10.18 13:50:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bognár György csapata küzdelmes meccsen győzte le 3–1-re a ZTE-t.

2020.10.17 14:23:25

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Nem lehetett gólt lőni a kék-fehérek parádézó kapusának, Mijatovicsnak.