Pécsi MFC: négytagú szakmai stáb irányítja a csapatot

Vágólapra másolva!
2013.01.05. 13:08
null
Pécsen hétfőn új szakmai stáb kezdi meg a csapat felkészítését (Fotó: Czerkl Gábor)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC szombaton közleményt adott ki a Supka Attila távozása után a csapatot irányító szakmai stáb összetételéről. Ennek értelmében a Lőrincz Emil, Babócsy András, Márton Gábor, Kárpáti Péter négyes irányítja a csapatot a tavaszi idényben.

A csapat január 7-én, hétfőn kezdi meg a felkészülést, az első, február 20-i tétmérkőzés (a Bp. Honvéd elleni Ligakupa-találkozó) előtt a tervek szerint tíz felkészülési meccset játszik.

ÖTTAGÚ LESZ A SZAKMAI STÁB
Takács Lajos személyében még egy taggal bővül a PMFC új szakmai stábja. A szakember legutóbb az új vezetőedző, Márton Gábor segítője volt a másodosztályú Kozármisleny csapatánál – írja a kozarmislenyse.hu.

Bár a közlemény nem terjed ki a pontos pozíciókra, Babócsy minden bizonnyal kapusedző, Kárpáti erőnléti edző, Lőrincz pedig másodedző marad – ők Supka mellett is ezeket a feladatköröket látták el. Az NB II-es Kozármislenytől érkező Márton – aki korábban játszott a Pécsben, és megbízott edzőként is dolgozott a klubnál – egyelőre nem rendelkezik pro licenccel, így hivatalosan nem lehet vezetőedző az NB I-ben.

A szakmai munkáért valószínűleg Márton felel, de azt még nem lehet tudni, hogy formálisan hogyan oldják meg ezt a Mecsekalján. A Ferencvárosnál Détári Lajos hasonló helyzetben szakmai igazgatóként irányította a csapatot, míg az edző a pro licences Nagy Tamás volt.

Pécsett Lőrincz Emilé lehet az utóbbi szerepkör, neki ugyanis van pro licence, és az utolsó őszi Ligakupa-meccsen már ő irányította a csapatot.

Ezek azonban csak találgatások, a pontos felállás később derül ki.

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I 2012–2013-AS SZEZONJÁBAN
MVM Paks: Kis Károly helyett ideiglenes megbízással Máté Csaba (augusztus 1.), majd Tomiszlav Szivics (augusztus 30.)
Ferencváros: Détári Lajos helyett Ricardo Moniz (augusztus 20-21.)
Lombard Pápa: Bene Ferenc helyett ideiglenes megbízással Kovács László (augusztus 27.), majd Zsivóczky Gyula (szeptember 1.)
KTE-Phoenix Mecano: Török László helyett ideiglenes megbízással Szabó István (szeptember 17.), majd Horváth Ferenc (szeptember 28.)
DVTK: Sisa Tibor helyett Szentes Lázár (november 22.)
Pécsi MFC: Supka Attila helyett Márton Gábor/Lőrincz Emil (január 5.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik