Pécs: egyelőre nem lesz új stadion, a mostanit építik át

Vágólapra másolva!
2015.05.04. 18:53
Néhány évig még nem épül új stadion Pécsen, ezért először a jelenlegi pályát korszerűsítik az NB I-es klubnál – jelentette be Hargitai János klubelnök.

„A PMFC megkapja a korábban már a sajtóban is bejelentett nagyjából egymilliárd forintnyi állami forrást. Ennek nagyjából ötven százalékát az utánpótlásra, a másik felét a jelenlegi stadionunk fejlesztésére fordítjuk. Ez nem zárja ki azt, hogy néhány éven belül megkezdődjön egy nyolcezer férőhelyes új aréna építése, előbb azonban a Stadion utcai létesítményt korszerűsítjük” – idézi Hargitai Jánost aklub honlapja.

Az elöljáró, aki kormánypárti országgyűlési képviselő, januárban azt mondta az NSO-nak, hogy Orbán Viktor miniszterelnöktől ígéretet is kaptak, hogyha Pécsen rend lesz, akkor új stadion is lesz.

vasárnap viszont már arról beszélt, hogy a jelenlegi stadionban a déli lelátó újul meg. Több szintes, fedett, az UEFA előírásainak maradéktalanul megfelelő nézőteret terveznek, amely alatt az utánpótlásképzést segítő kiszolgálóegységeket, termeket, helyiségeket alakítanak ki. Kollégiumi szobák, öltözők, illetve étterem és büfé is lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik