Paulo Sousa lefejelte a Nemzeti Sport munkatársát

Vágólapra másolva!
2011.09.15. 14:17
null
Paulo Sousa (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Rendőrségi feljelentést tett Borbola Bence, a Nemzeti Sport munkatársa azt követően, hogy a szerda esti barátságos mérkőzésen Paulo Sousa, a Videoton szakvezetője szándékosan, indulatból lefejelte.

A találkozó – amelyen lapunk együttese a FourFourTwo magazin és a felcsúti futballakadémián dolgozó edzők vegyes csapatával játszott – egészen a második félidő elejéig sportszerű keretek között zajlott; a vendéglátók négy góllal vezettek.

Ekkor azonban minősíthetetlen eset történt: a kapu felé induló Borbola Bencét Paulo Sousa többször szabálytalanul próbálta szerelni, erre kollégánk a durváskodás miatti értetlenségében kérdőre vonta ellenfelét, végül a portugál edző lefejelte.

Borbola Bence az Országos Baleseti Intézetben ellátást kapott. A bal szeme fölötti erősen vérző, nyílt sebet összekapcsolták. A sérülésről orvosi látlelet készült.

AZ MSÚSZ ELNÖKSÉGÉNEK ÁLLÁSFOGLALÁSA

 

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöksége megdöbbenéssel értesült arról az incidensről, amely 2011. szeptember 14-én, szerdán történt Felcsúton, ahol a FourFourTwo magazin és a Videoton-Puskás Akadémia vegyes csapata labdarúgó-mérkőzést játszott a Nemzeti Sport együttesével. A mérkőzés második félidejében a Videoton NB I-es felnőtt csapatának vezetőedzője, a portugál Paulo Sousa lefejelte Borbola Bencét, a Nemzeti Sport újságíróját. Az előzményekről annyit lehet tudni, hogy a mérkőzés hevében Sousa és Borbola többször is összeszólalkoztak, ám bármi is történt kettejük között, a kétszeres BL-győztes portugál szakember tettére sem mentség, sem magyarázat nincs.

 

Az eset után Borbola Bence fejét 3 öltéssel varrták össze a kórházban. A sértett rendőrségi feljelentést tett Sousa ellen.

 

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége amellett, hogy elítéli a történteket, felszólítja Paulo Sousát, hogy hivatalos úton a lehető legrövidebb időn belül nyilvánosan kérjen bocsánatot Borbola Bencétől. Az elnökség egyben érdeklődéssel várja a Videoton vezetésének hivatalos véleményét a történtekről, s azt is, hogy a sajnálatos incidens után milyen szankciókra számíthat a magáról megfeledkezett tréner.

 

Budapest, 2011. 09. 15.

 

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik