Paks: új idényben új pályán, négy fedett lelátó lesz

Vágólapra másolva!
2016.01.21. 09:23
null
Az új stadion látványterve (Forrás: Paksi Polgármesteri Hivatal)
Májusban, az NB I-es labdarúgószezon végén indulhat a Paksi FC Fehérvári úti stadionjának átalakítása, a 2016–2017-es idény rajtjára pedig megújul a centerpálya.

Süli János paksi polgármester arról tájékoztatta a paksihirnok.hu-t, hogy a stadion átalakítása a centerpálya átépítésével indul majd májusban, a bajnokság után. A következő idényt így már a megújult centerpályán kezdi meg az együttes. A pályát alácsövezik, ezáltal fűthetővé válik és megoldódik a sok problémát okozó vízelvezetés.

Úgy tervezik, hogy a létesítményben négy fedett lelátó épül. Az elképzelések szerint az első kialakítása – a jelenlegi mobil lelátó helyén – már az idén elkezdődik. Miután elkészül az első új lelátó, a jelenlegit építik át, azt követően pedig létrehozzák a mostani vendégszektor helyén és azzal átellenben is az új tribünöket.

A világítást nem szükséges átépíteni, mivel az szervesen illeszkedik az új stadionhoz.

A jelenlegi főkapu és a székház megmarad, az ökölvívócsarnokot viszont el kell bontani. Az új, ötezer férőhelyes létesítmény kialakítására 800 millió forintos támogatást biztosít az állam, 600 milliót pedig az önkormányzat különít el a célra.

Az első ütem a stadion jelenlegi területén valósul meg, míg a Szérűs utcai telkekből a későbbi elképzelések számára, új pályák kialakításához vásárol majd területeket a város.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik