Paks: az MTK-tól vagy a Viditől érkezhet középhátvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.06. 16:19
Közeleg a bajnoki szezon rajtja, alakul a keret a Paksi FC NB I-es labdarúgócsapatánál. Csertői Aurél vezetőedző fiatal magyar futballistákkal erősíti meg a csapatot, a napokban több játékos érkezését is bejelentheti a Tolna megyei együttes.

A Nemzeti Sport Online információi szerint a Paks szóban megegyezett Kővári Róberttel (PMFC) és Papp Kristóffal (Gyirmót). Előbbinél még egy papírra vár a klub az MLSZ-től, amely a középpályás pécsi szerződésének lejártát szentesíti, ezután lehet hivatalos az átigazolás.

A paksi együttes középhátvédet is keres, és szerződtetné az MTK utánpótlás-válogatott védőjét, Asztalos Dávidot, vagy Kocsis Gergőt (Videoton II). A korábban évekig Augsburgban nevelkedő Kocsis próbajátékon van a klubnál, a szombati, Slaven Belupo ellen gól nélküli döntetlennel zárult felkészülési mérkőzésen pályára is lépett. Minden bizonnyal a szerda délelőtti, Szigetszentmiklós elleni tesztmeccs (kezdés 10 órakor) után eldől, hogy melyikük csatlakozik a kerethez.

Kapusposzton Molnár Péter és az U20-as vébén remekül teljesítő, újonnan igazolt Székely György (az Újbudától érkezett) is bevethető, illetve a rutinos Csernyánszki Norbert sem vonul vissza, hanem lesz igazolása amellett, hogy kapusedzőként segíti az együttest. Máté Roland valószínűleg nem marad a csapatnál, Szemerédi Norbert visszatért a Honvédhoz kölcsönből, az előző szezonban Bölcskén futballozó Csoknyai Balázs pedig a fiataloknál lát el kapusedzői feladatokat.

Közös megegyezéssel szerződést bontott a klub Simon Andrással, az U20-as vb-bronzérmes támadó Gyirmóton folytatja. A kölcsönből nyáron visszatérők közül Tóth Dániel már nincs Pakson, ő Nyíregyházára igazolhat, Nagy István pedig kölcsönjáték után végleg Szolnokra került.

Van érdeklődés Tamási Zsolt iránt, a középpályás a hétvégén Haladásnál volt próbajátékon, de nem kapott szerződést, könnyen lehet, hogy Zalaegerszegen folytatja.

Nem tudni biztosat egyelőre Kiss Tamás jövőjéről, a paksi csapat helyi ikonja akár vissza is vonulhat a nyáron. Szintén bizonytalan Szekszárdi Tamás sorsa, elképzelhető, hogy Kiss-sel együtt mindketten az NB II-ben folytatják pályafutásukat.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL

Érkezők: Fröhlich Roland (PMFC), Szakály Dénes (PAFC), Székely György (Újbuda)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Csoknyai Balázs (Bölcske)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Asztalos Dávid (MTK), Kocsis Gergő (Videoton II, próbajáték), Kővári Róbert (PMFC), Papp Kristóf (Gyirmót), Ugrai Roland (FTC)

Távozók: Haraszti Zsolt (FTC), Könyves Norbert (Vasas, átigazolásának időpontja még kérdéses, vagy 2015 nyara, vagy 2016. január 1.), Nagy István (Szolnok, kölcsön után végleg), Simon András (Gyirmót, szabadon igazolhatóként), Tóth Dániel (szolnoki kölcsön után Nyíregyháza?)

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Szemerédi Norbert (Bp. Honvéd)

Távozhatnak: Kiss Tamás, Máté Roland, Szekszárdi Tamás, Tamási Zsolt (érdeklődnek iránta: ZTE)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik