HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.23 10:37 Frissítve: 2018.06.23 12:11

PAFC: Vanczák visszavonult – helyet kap a stábban

Korábban már beszámoltunk róla, hogy befejezi pályafutását a Puskás Akadémia FC labdarúgója, a legutóbb kölcsönben Csákváron szereplő, háromszoros válogatott Polonkai Attila, és ugyancsak felhagy az aktív labdarúgással a 79-szeres válogatott Vanczák Vilmos is. Erről hivatalosan a PAFC honlapja adott tájékoztatást, mindketten a klub szakmai stábjában dolgoznak tovább.

Vanczák Vilmos (balra) már nem lép többször pályára, felhagy a profi futballal (Fotó: Török Attila, archív)

 

„Kialakult Benczés Miklós vezetőedző szakmai stábja, amelyben több korábbi magyar válogatott labdarúgó kapott helyet” – írja a a Puskás Akadémia hivatalos honlapja, a pfla.hu.

A csütörtöki dupla gyakorlást követően, pénteken a felcsúti labdarúgók a játékosok Székesfehérváron voltak orvosi vizsgálatokon, majd erőnléti edzésen vettek részt.

A tréningeket már az új szakmai stáb vezényelte: a kapusokkal továbbra is Vezér Ádám foglalkozik, a megfelelő kondícióért Polonkai Attila lesz a felelős, aki 39 évesen felhagyott a profi futballal, azt követően, hogy a tavasszal a PAFC kölcsönjátékosaként még szerepelt az NB II-es Csákvár színeiben. A háromszoros válogatott Polonkai pályafutása során szerepelt a BVSC-ben, a Vasasban, a REAC-ban, Újpesten és Székesfehérváron is, 316 NB I-es meccsen 29 gólt szerzett.    

A sporttudományi területet Dr. Csáki István felügyeli a PAFC-nál. Vanczák Vilmos – aki 79-szer játszott a válogatottban és pályafutása alatt háromszor nyert svájci kupát a Sionnal – szintén befejezi játékos-pályafutását, és a védők felkészítésében kap szerepet.

Vanczák a Puskás Akadémia FC és a Sion előtt a DVTK-ban, a Vasasban, Újpesten és a Sint-Truidennél is futballozott. Itthon az NB I-ben 107 meccsen szerepelt, négy gólt szerzett.

A PAFC-nál Horváth Péter lesz Benczés Miklós másodedzője, a szakemberpáros már dolgozott együtt ebben a felállásban Felcsúton. Vincze Richárd a DVTK-tól érkezett a Puskás Akadémiára, az ellenfelek feltérképezésében és a tréningeken segédkezik. Az orvosi stábot Dr. Kovács László, Dr. Schandl Károly, Feszthammer Réka, Kiss István és Hajnal Imre alkotják.

A felcsúti keretre szombaton újabb edzés vár, vasárnap pihenőnap lesz.

Vanczák egyik legemlékezetesebb pillanata a magyar válogatottban, amikor 2005-ben kiállították róla az argentin válogatottban Magyarország ellen debütáló, nem sokkal a szabálytalanság előtt pályára lépő Lionel Messit. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL**
Érkezők: Ezekiel Isoken Henty
(nigériai, Videoton – kölcsön után végleg), Szolnoki Roland (Videoton)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Bokros Szilárd (Csákvár), Csilus Ádám (Nyíregyháza Spartacus, ?), Polonkai Attila (Csákvár), Tamás Nándor (Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek:
Távozók: Polonkai Attila (visszavonult), Vanczák Vilmos (visszavonult)
Kölcsönbe távozók: Ezekiel Isoken Henty (nigériai, NK Osijek – Horvátország)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Madarász Márk
(Gyirmót FC Győr), Prosser Dániel (Sepsi OSK – Románia)

2019.02.20 17:25:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csak az első félidőben villogott a Kisvárda, a szünet után sokkal jobban futballoztak a zöld-fehérek.

2019.02.20 13:39:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kora délután győzött a Vidi és a Honvéd, ahogy a Budaörs és a Soroksár is. Iksz a Kövesd–Halin.

2019.02.19 14:43:54

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Riccardo Guffanti márciustól már az edzőképzés hallgatóinak is oktatja a scoutingot.

2019.02.19 21:21:12

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Minden különösebb felhajtás nélkül járták a pályákat, figyelték a kölyköket.

2019.02.19 21:15:17

Labdarúgó NB I BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Csakhogy akinek a történetéből városi legenda lesz, a nadrágjából divat, a pályafutásából meg példa, annak nemcsak arra kell odafigyelnie, hogy mit tesz, hanem arra is, meddig.