PAFC: telt ház lesz a Pancho Aréna nyitó meccsén

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 14:29
null
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A STADIONRÓL KÉSZÍTETT TOVÁBBI KÉPEKET! (Fotók: Mirkó István)
Telt ház, mintegy 4500 néző előtt tartják hétfőn a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna megnyitóünnepségét és az első hivatalos mérkőzést, a Puskás-Suzuki-kupa döntőjét – derült ki a csütörtöki stadionbejáráson.

Szöllősi György, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a mintegy 4000 fős befogadóképességű arénában a nyitó mérkőzésre több száz állóhelyet is biztosítanak. A meghívott vendégek között lesz Puskás Ferencné, a horvát Davor Suker, az 1998-as franciaországi világbajnokság gólkirálya, Lothar Matthäus aranylabdás és világbajnok német futballista, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a kétszeres BL-győztes portugál Paulo Sousa, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat két élő legendája, korábbi magyar válogatott labdarúgók, a Magyar Labdarúgó-szövetség vezetősége, valamint az NB I-es és NB II-es klubok képviselői, tulajdonosai.

A megnyitóbeszédeket várhatóan Schmitt Pál, a NOB tagja, volt köztársasági elnök és Ángel María Villar, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke mondja.

NÉZZEN KÖRBE A STADIONBAN!

A hetedik alkalommal kiírt, hagyományosan húsvétkor megtartott Puskás-Suzuki-kupa utánpótlás-labdarúgótorna ezúttal azért lesz különleges, mert a hétfői fináléval avatják fel a házigazda Puskás Akadémia felcsúti stadionját, a Pancho Arénát.

Az U17-es viadalon a rendező Puskás Akadémia mellett állandó résztvevőként képviselteti magát az Aranycsapat legendás kapitányának három korábbi klubja, a spanyol Real Madrid, a Budapest Honvéd és az általa vezetőedzőként irányított görög Panathinaikosz. A Puskás-Suzuki-kupán újoncnak számít a horvát Dinamo Zagreb, a hatodik résztvevő pedig a tavaly bemutatkozó ausztrál Melbourne Football Institute, amelyet a Manchester United korábbi játékosa, a 43-szoros dán válogatott Jesper Olsen készített fel.


A csoportmérkőzéseket nagypéntektől húsvétvasárnapig Felcsúton, a Puskás Akadémia pályáin rendezik, akárcsak az ötödik és harmadik helyért kiírt összecsapásokat. A helyosztókra és a fináléra húsvéthétfőn kerül sor, utóbbira a Pancho Arénában. Az ünnepélyes megnyitó 18 órakor kezdődik, a döntőt 19 órától rendezik.

A résztvevő csapatok a stadionavatót megelőzően közösen emlékeznek Puskás Ferencre, majd az akadémia központi kollégiumi épülete előtt leleplezik a legendás futballista egész alakos szobrát, amelyet Domonkos Béla készített. A teljes esti programot élőben sugározza a Duna World, illetve a Sport2.



A Puskás-Suzuki-kupát eddig háromszor a Budapest Honvéd, kétszer a most címvédőként érkező Real Madrid, illetve egyszer a Ferencváros csapata hódította el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik